MSB: 2 asker 'kaza sonucu' öldü, 2 asker de yaralı

MSB: 2 asker 'kaza sonucu' öldü, 2 asker de yaralı
Olayın, Hakkari Çukurca'daki atış eğitim sırasında yaşandığı bildirildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde atış eğitimi sırasında meydana geldiği iddia edilen kaza sonucu iki askerin hayatını kaybettiği, iki askerin de yaralandığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar imzalı açıklamada "Silah arkadaşlarımız, Hakkari Çukurca bölgesinde 15 Ocak 2020 tarihinde, atış eğitimi esnasında meydana gelen kaza sonucu şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" denildi.

Piyade sözleşmeli erler Tolga Kaplan ve Sait Miyanyedi'nin hayatını kaybettiği olaya ilişkin Bakanlıktan yapılan diğer açıklama ise şöyle:

"Hakkâri Çukurca bölgesinde 15 Ocak 2020 tarihinde, atış eğitimi esnasında meydana gelen kazada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılarak tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar