Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri gözaltına alındı

Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri gözaltına alındı
Gazeteci Özlem Oral’ın yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edileceği belirtildi.

Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Özlem Oral, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik askeri harekata ilişkin haber paylaşımı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar’ın da evi polislerce basıldı.

Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Özlem Oral’ın Eyüp’te bulunan evi polis tarafından basıldı. Oral, evinde yapılan arama sonrası gözaltına alınarak Vatan'daki İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Oral’ın sosyal medyadan Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyona ilişkin haber paylaşımı yaptığı gerekçesiyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" ve "Örgüt propagandası yaptığı" iddialarıyla gözaltına alındığı ifade edildi. 
 
Öte yandan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar'ın evi de aynı saatlerde polislerce basıldı. Ancak Acar’ın evde olmaması üzerine arama işlemi gerçekleştiren polis daha sonra evden ayrıldı.
 
Gün içinde emniyet ifadesi tamamlanacak olan gazeteci Özlem Oral’ın yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edileceği belirtildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar