Aznavour'a 3 dilde veda mesajı

Aznavour'a 3 dilde veda mesajı
Yeni bir konsere hazırlanırken yaşamını yitiren Charles Aznavour için ailesi bir mesaj yayınladı.

Dünyaca ünlü Ermeni şarkıcı Charles Aznavour dün 94 yaşında hayatını kaybetti. 180 milyon plak satmış bir müzisyen olan Aznavour sadece doğup büyüdüğü Fransa'da değil dünyada da büyük bir üne sahipti. Ünlü şarkıcı Japonya'da verdiği konserden geçtiğimiz ay dönmüştü. 26 Ekim'de de Brüksel'de bir konser vermeyi planlıyordu. Agos'un haberine göre, ailesi Facebook'dan Fransızca, İngilizce ve Ermenice yayınladığı mesajda 'Mirası sonsuza kadar yaşayacak' ifadesini kullandı. 

Gerçek adı Shahnour Vaghenag Aznavourian olan ünlü sanatçı 22 Mayıs 1924’de Paris’te Ermeni Soykırımına tanıklık edip, kurtulabilen İzmirli bir anne ve Erzurumlu bir babanın çocuğu olarak doğdu. Fransa’da bir göçmen çocuğu olduğunu hep hisseden Aznavour şöhret basamaklarını hızla tırmandı. Dünyaca ünlü şarkıcı, aynı zamanda söz yazarı, oyuncu olarak da kendini ispat etti. Aznavour için, küçük kumpanyalarda şarkı söyleyerek başlayan kariyerinin dönüm noktası ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf'la tanışması oldu. Piaf’la birlikte Amerika’ya ve Avrupa’nın çeşitli kentlerine düzenledikleri turneler sonucu dünyaca ünlü bir şarkıcı haline geldi.

İLGİLİ HABER: CHARLES AZNAVOUR HAYATA VEDA ETTİ

Aralarında Frank Sinatra, Elton John, Sting, Celine Dion'un da bulunduğu çok sayıda sanatçı ile düet gerçekleştirdi, 'She' adlı şarkısı Elvis Costello tarafından yeniden yorumlandı. 60'dan fazla filmde oynayan Aznavour, François Truffaut'nun 1960 tarihli 'Tirez sur le pianiste' (Piyanisti Vurun) filminde de rol almış ve övgü toplamıştı. Aznavour Atom Egoyan'ın 2002 tarihli 'Ararat' filminde de rol almıştı. Aznavour erken tarihlerde eşcinsel hakları için mücadele etmiş, kendisini 'Yüzde yüz feminist' olarak tanımlamış, "Bir erkek kendisini her zaman bir kadının yerine koymalıdır" demişti. Charles Aznavour geçtiğimiz hafta verdiği röportajda son nefesini sahnede vermek istediğini söylemişti. 

Aznavour'un ölümünün ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron bir mesaj yayınlayarak Fransız halkının Ermeni toplumunun acısını paylaştığını söyledi. Macron "Charles Aznavour üç kuşağın sevinçlerine ve acılarına eşlik etti. Başyapıtları ve eşsiz ışıltısı uzun süre hayatta kalacaktır" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar