Nantes, Sala'nın transfer ücretini istedi

Nantes, Sala'nın transfer ücretini istedi
Transferin ardından uçağı düşen Arjantinli golcü Sala'nın tranfer ücretinin talep edilmesi, Cardiff City kulübünde şaşkınlık yarattı.

Fransız Nantes Külübü, transferin hemen ardından Galler'in Cardiff kentine giderken uçağı radarlardan kaybolan Arjantinli golcü Emiliano Sala'nın tranfer ücretini, Cardiff City kulübünden geri istedi.

Emiliano Sala, pilot David Ibbotson ile birlikte bir özel uçaktaydı. Uçak 21 Ocak'ta uçak radarlardan kaybolmuştu. Arjantinli golcü, 15 milyon sterlinle Premier Lig ekibi Cardiff City'nin rekor transferiydi.

BBC Galler'in edindiği bilgiye göre Cardiff City, belgelerden tatmin olana dek ilk transfer taksidini askıya almıştı. Nantes'ın, 10 gün içinde ödemeyi almazlarsa dava açma tehdidinde bulunduğu belirtildi. Cardiff City'den bir kaynak, sözleşmenin gereklerini yerine getireceklerini, ancak bunun için "tüm gerçekleri" netleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Aynı kaynak, Sala ve pilotun cesetlerinin çıkarılmasına çalışılırken, Nantes'ın ödeme talebinde bulunmasının "kendilerini şaşırttığını" belirtti. Uçağın enkazı ve ve enkazdaki bir cesede, Guernsey Adası yakınlarında kaybolmasından iki hafta sonra rastlandı. Sala'nın tranfer ücreti üç yılda taksitler halinde ödenecekti. (Kaynak: BBC)

Öne Çıkanlar