Netflix dizisinin tartışmalı sahnesi

Netflix dizisinin tartışmalı sahnesi
Netflix'te yayınlanan Belçika yapımı 13 Commandments adlı dizide Atatürk ve Erdoğan'a ait görseller sosyal medya da tepkilere neden oldu.

Netflix'te yayınlanan Belçika yapımı suç konulu bir türkün kafa kesme sahnesiyle başlayan13 Commandments adlı dizisinde, arka planda katilin türk olduğunu vurgulamak için Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait görsellere yer verildi. Bunun bir gönderme olduğunu iddia eden izleyiciler, konuyla ilgili tepkilerini sosyal medyada dile getirdiler.

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflix'in yeni bir dizisinde yer alan sahne, gündeme oturdu. Belçika yapımı "13 Commandments" isimli dizinin ilk sahnelerinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan detayları, sosyal medya platformları üzerinden eleştirildi.

İçerik olarak 13 Commandments, suç odaklı bir dizi olmasıyla biliniyor. Dizinin genel konusu ise bir Türk'ün işlediği cinayetin aydınlatılması oluşturuyor. Ancak dizinin hemen başında katil olan Türk karakter, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı bir duvarın önünden geçiyor. İzleyiciler, bunun Türkleri aşağıladığını ve karalama çalışması olduğunu iddia ediyor. (HABER EMRKEZİ)

 

Öne Çıkanlar