Netflix özür diledi

Netflix özür diledi
Bird Box, filmi nedeniyle Netflix geri adım atarak Lac-Megantic topluluğundan özür diledi.

Sandra Bullock’un (Malorie) başrolünde oynadığı korku gerilim türündeki Bird Box yayına girdiği aralık ayında bu yana konuşulmaya devam ediyor. 45 milyonla Netflix’in ilk 7 günde en fazla izlenen yapımı olan film, başlattığı akım (Bird Box Challenge) ile çok konuşuldu. Ancak rakamlar ve akımdan çok filmde gösterilen bir sahne tartışma yarattı.

NTV’nin haberine göre, izleyiciler, filmde bir eve sığınan Malorie’nin (Sandra Bullock), dışarıda ne olduğunu anlamak için hızlıca televizyon kanallarını tararken gördüğü patlamanın 2013’te Kanada’nın Quebec bölgesinde yaşanan ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasına ait olduğunu fark etti.

'VERDİĞİMİZ ACI İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ'

İzleyicilerin tepki gösterdiği sahneye Kanada parlamentosu da tavır koydu ve tazminat ödenmesi gerektiğini savundu. Bunun ardından Kanada Kültür Bakanlığı’na özür mektubu gönderen ancak görüntüleri kaldırmak gibi bir planlarının olmadığını açıklayan Netflix, geri adım atmak zorunda kaldı. Filmin yayınlanmasından aylar sonra, Netflix ve filmin yapımcıları ortak bir karar alarak tren kazasının filmden kaldırılmasına ve yerine başka bir görüntünün yerleştirilmesine karar verdiklerini açıkladı. Netflix açıklamasında "Lac-Megantic topluluğuna verdiğimiz acı için çok üzgünüz" sözlerine yer verdi. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar