Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu

Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu
Nobel jürisi, ödüle layık görülen çalışmadaki keşfin, çok sayıda hastalığın tedavisi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

2019 Nobel Tıp Ödülü'nü "hücrelerin oksijen yeterliliğine adaptasyonu" çalışmasıyla William Kaelin, Peter J. Ratcliffe ve Gregg L. Semenza kazandı.

KEŞİF, ÇOK SAYIDA HASTALIĞIN TEDAVİSİ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Nobel jürisi, bu mekanizmaların keşfinin çok sayıda hastalığın tedavisi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu keşfin, kansızlık, kanser ve daha birçok hastalığın tedavisinde geliştirilecek stratejinin önünü açtığı kaydedildi.

830 bin euro tutarındaki Nobel Tıp Ödülü 10 Aralık'ta Stockholm'de düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

NOBEL TIP ÖDÜLÜ

1901 yılından bu yana 12'si kadın toplam 216 bilim insanı Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi oldu. Ödülü ilk alan difteriye karşı tedavi yöntemleri geliştiren Alman bilim insanı Emil Adolf von Behring olmuştu.

Salı günü fizik ve kimya alanında Nobel'e layık görülen bilim insanlarının isimleri açıklanacak. Perşembe günü de Nobel Edebiyat Ödülü'nün kime verileceği belli olacak. Nobel jürisindeki skandal nedeniyle geçen yıl ödül verilememesi nedeniyle bu yıl istisnai olarak iki isme Nobel Edebiyat Ödülü verilecek. Cuma günü de Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen isim açıklanacak.

Öne Çıkanlar