Nükleer faciadan 'sorumlu tutulan' Dyatlov 32. Gün'de kaza anını anlatmış

Nükleer faciadan 'sorumlu tutulan' Dyatlov 32. Gün'de kaza anını anlatmış
Çernobil dizisinde, felaketin sorumlusu olarak gösterilen mühendis yardımcısı Anatoli Dyatlov, patlamadan 7 yıl sonra, Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programına konuk olmuş.

1986'da, Ukrayna'nın Pripyat şehrinin kuzeybatısında bulunan Çernobil şehrinde bulunan Çernobil Nükleer Santrali'nde yaşanan nükleer faciayı anlatan HBO yapımı Çernobil dizisinde, felaketin sorumlusu olarak gösterilen mühendis yardımcısı Anatoli Dyatlov’un, patlamadan 7 yıl sonra, 1993’te Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programına konuk olduğu ortaya çıktı.

Programda konuşan Dyatlov, acil durum butonuna bastırdığını ancak beklenenin aksine reaktörün durmak yerine gücünün yükseldiğini ve patlamalar yaşanmaya başlandığını anlatıyor. Bir Twitter kullanıcısı, Dyatlov'un o anlarda yaşananları anlattığı bölümü hesabından paylaştı:

Bir başka Twitter kullanıcısı da 32. Gün'ün Çernobil bölümünün tamamını paylaştı: 

Dizide kazanın teknik sorumluları olarak gösterilen üç kişiden biri de şef mühendisin yardımcısı Anatoli Dyatlov'du. Dyatlov, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak radyasyondan dolayı bozulan sağlık durumu nedeniyle 3 yıl sonra tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar