Numan Kurtulmuş: İptal kararı telafi imkânı sundu, bundan sonra karar milletin

Numan Kurtulmuş: İptal kararı telafi imkânı sundu, bundan sonra karar milletin
AKP'li Numan Kurtulmuş, 'YSK siyasi bir organ değil, CHP adayından seçimi alıp AK Parti adayına vermiş değil. Bundan sonra söz ve karar milletin' dedi.

31 Mart seçimlerinde AKP'ye oy vermeyen 'küskün seçmen'lerin pişman olduğunu söyleyen AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, YSK'nin iptal ettiği İstanbul seçimine ilişkin "Seçmen için telafi imkânı ortaya çıktı" dedi. Avukatlarının Abdullah Öcalan'la görüşmesine ilişkin de konuşan Kurtulmuş, "İstanbul seçimlerinin gölgesinde değerlendirilmesi yanlış, siyasetle alakası olan bir süreç değil" dedi.

'YSK SEÇİMİ CHP'DEN ALIP BİZE VERMİŞ DEĞİL'

NTV canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, AKP'nin kaybettiği İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin, "YSK bir mahkeme niteliğinde, her karar oy birliği ile alınmıyor. İptal nedeni seçim kurulu ve sandık kurulları ile ilgili durum. Sandık kurullarının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle böyle bir karar verilmiş. Oyların sayım dökümüyle ilgili bir durum da var. Bazı sandıklarda oy yok, bazı sandıklarda AK Parti'nin oyları kaydırılmış. YSK siyasi bir organ değil, YSK CHP adayından seçimi alıp AK Parti adayına vermiş değil. Bundan sonra söz ve karar milletin" dedi.

'KÜSKÜN SEÇMENİMİZ PİŞMAN, TELAFİ İMKANI SUNULDU'

31 Mart'a AKP'ye oy vermeyen seçmenler için "Kızmış veya küsmüş seçmenimiz pişmanlık duygusu içerisinde" diyen Kurtulmuş, "Ne kadar çok insan sandığa giderse demokrasinin standardını yükseltmiş olur. Bu seçimde tek tek insanlarla temas belirleyici olacak. Binali Yıldırım aktif bir seçim kampanyası yürütüyor. Yüzyüze herkese dokunarak kim kime nazı geçiyorsa bunları anlatabileceğimiz bir seçim kampanyası olacak" dedi. Kurtulmuş, tekrarlanacak İstanbul seçiminin AKP'ye küsmüş seçmen için de bir telafi imkanı sunduğunu söyledi.

'ÖCALAN'A GÖRÜŞME İZNİNİN SEÇİMLE ALAKASI YOK'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yıllar sonra avukatlarıyla görüşme izni verilmesine de değinen Kurtulmuş, "Bunun İstanbul seçiminin gölgesinde değerlendirilmesi yanlış. Bu hukuki bir konudur. Bir terör örgütünün başı İmralı'da bulunuyor. Bazı zamanlar görüşmesi kaldırılıyor bazı zamanlar izin veriliyor. O anki şartlar içerisinde adım atılıyor. Siyasetle alakası olan bir süreç değil. İmralı'da avukat görüşmesinin sağlanmasının politik duruma çekilmesini doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE KENDİ SAVUNMA SİSTEMİNİ KURACAK'

Kurtulmuş, ABD'yle yalanan S-400 gerilimine ilişkin ise "Bizim yapmamız gereken Türkiye üzerindeki negatif algıya karşı kendimizi anlatabilmemizdir. ABD ve Türkiye birbirine hasım ülkeler değil. Stratejik müttefiklik yapmış iki ülke. Türkiye NATO'ya hizmet etmiş bir ülke. Ama Türkiye NATO'nun hiçbir nimetinden yararlanamadı. Türkiye'nin bir savunma ihtiyacı var. Yıllarca oradan füze attılar. Bu savunma şemsiyesine ihtiyacı var Türkiye'nin. Patriot istenildiğinde verilmedi. Başka yerden de alamazsınız denildi. Kısa vadeli çözümün ardından Türkiye kendi savunma sistemini kuracaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar