Numan Kurtulmuş: Kızgınlığın bedeli, CHP adayını koltuğa oturtturmak değildir

Numan Kurtulmuş: Kızgınlığın bedeli, CHP adayını koltuğa oturtturmak değildir
AKP Genel Başkanvekili, parti içindeki kızgın ve küskün isimlere seslendi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, parti içinde bazı kadrolara ve icraatlarına yönelik kızgınlık ve küskünlük olduğunu kabul ederek, bunun bedelinin ‘CHP’nin adayı' Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı koltuğuna oturtmak olmadığını’ söyledi. Kurtulmuş, "Kızgınlık ve küskünlüğün alternatifi İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmak, İstanbul’da Binali Bey'in seçilmemesi için sandığa gitmemek ve boş oy vermek değildir; AK Parti kadrolarına ve yaptığı işlere kızgınlığın bedeli, CHP’nin adayını o koltuğa oturtturmak hiç değildir" dedi.
 
'YANLIŞ BİR ALGI VAR'

AKP Fatsa İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kahvaltı programında partililerle buluşan Kurtulmuş, Türkiye’nin önündeki en önemli gündem maddesinin 23 Haziran seçimleri olduğunu ifade etti. YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararı ile mazbatası elinden alınan Millet İttifakı’nın İstanbul adayı İmamoğlu’nun da dün bir miting gerçekleştirdiği Ordu’da, seçimler için destek isteyen Kurtulmuş, İstanbul’da yaşayan Karadenizli vatandaşların Karadeniz ruhunu bir kez daha canlandırarak, 23 Haziran seçimlerinde AKP’ye destek vereceklerine inandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah onlar bu seçimde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, Binali Yıldırım’ı ve AK Parti’yi yalnız bırakmayacak ve İnşallah İstanbul seçimlerinde çok başarılı bir sonuç alacağız. Son 31 Mart seçimleri dolayısıyla İstanbul’da yaşayan Karadenizli seçmenin, CHP’nin adayını desteklediği şeklinde yanlış bir algı var. CHP’nin adayına oy veren kardeşlerimiz de olmuştur ama İstanbul’da oturan Karadeniz kökenli seçmenlerimiz AK Parti’yi desteklemiş ve desteklemeye de devam edecektir."

ALTERNATİF ERDOĞAN'I YALNIZ BIRAKMAK DEĞİL

AKP içindeki ‘kızgınlık, küskünlük’ iddialarına dair de konuşan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şimdi kırgınlık, küskünlük, dargınlık vakti değildir. Hesap sorma ve uyarıda bulunma vakti değildir. Kızgınlık ve küskünlüğün alternatifi İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmak, İstanbul’da Binali Bey'in seçilmemesi için sandığa gitmemek ve boş oy vermek değildir. Daha açık söyleyeyim, AK Parti kadrolarına ve yaptığı işlere kızgınlığın bedeli, CHP’nin adayını o koltuğa oturtturmak hiç değildir."

Öne Çıkanlar