Nusaybin Belediyesi'ne kayyım atandı

Nusaybin Belediyesi'ne kayyım atandı
TSK'nin Suriye harekatı sonrası ölümlerin yaşandığı Nusaybin'de, HDP'li belediye kriz masası oluşturmuş, kentteki kültür sanat etkinliğini iptal ederek, halka destek ziyaretinde bulunmuştu.

Tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un yerine kayyım atandı.  

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan eş başkanların yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar belediye başkanı olarak atandı.

Semire Nergiz ile Ferhat Kut 'örgüt üyeliği' iddiasıyla 15 Ekim'de evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmıştı.


HDP'Lİ NUSAYBİN BELEDİYESİ HALKA DESTEK İÇİN KRİZ MASASI OLUŞTURMUŞTU

TSK'nin Suriye operasyonundan en çok etkilenen bölgelerden olan ve çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiği Nusaybin'de HDP'li Belediye Başkanları kriz masası oluşturmuş, ilçe halkını ziyaret etmişti.

HDP'li Belediye Başkanları, kentteki tüm kültür ve sanat etkinliklerini de iptal etmişti. 

SURİYE HAREKATI SONRASI HDP'YE OPERASYON

Hükümetin Suriye'in kuzeydoğusuna yönelik başlattığı harekat sonrası HDP'ye yönelik operasyon dalgası başlamış, onlarca kişi gözaltına alınmış, çok sayıda kişi de tutuklanmıştı.

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 4 il, 50 ilçe, 11 belde belediyesi olmak üzere toplam 69 belediye kazanmıştı. KHK ile kamu görevinden ihraç edildikleri gerekçe gösterilerek seçilmiş 6 ilçe belediye başkanının mazbatası verilmemiş, yerlerine seçimi kaybeden AKP'liler atanmıştı.

19 Ağustos'ta da Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları, Selçuk Mızraklı, Ahmet Türk ve Beida Özgökçe, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmış ve yerlerine il valileri kayyım olarak atanmıştı.
18 Eylül'de Erzurum Karayazı Belediye Eş Başkanı Melike Göksu'nun "Terör örgütü üyesi olma" iddiasıyla yargılandığı davası onanınca tutuklanarak yerine kayyım atandı.

HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş da, 12 Eylül günü Ağaçlar Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında mayın patlamasına ilişkin yapılan soruşturmada tutuklanmış, onun yerine de kayyım atanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Nusaybin Belediyesinin bir önceki seçilmiş Belediye Başkanı Sara Kaya da yine "terör soruşturması" gerekçe gösterilere tutuklanmış, belediye binasının duvarlarına tutuklanan Kaya’nın fotoğrafının da yer aldığı 'Halkın iradesine kelepçe vurmak sizin ayıbınız. Direnmekte bizim görevimiz' ifadesinin de bulunduğu pankart asılmıştı.

(HABER MERKEZİ)


Foto: Arşiv

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar