Nusaybin'deki saldırıda babasını yitiren İdris Sincar: Kardeşlik ve barış olsun

Nusaybin'deki saldırıda babasını yitiren İdris Sincar: Kardeşlik ve barış olsun
Nusaybin'e havan mermisi atılması sonucu babası Naif Sincar'ı kaybeden İdris Sincar, “Bizim canımız yandı ama kardeşlik ve barış olsun istiyoruz. Ölümlere yeter diyelim artık” diyor.

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yönelik operasyonu sürerken sınır kenti Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenlenen havan saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri taziyeleri kabul etmeye devam ediyor.

Ayrıca yaşamını yitiren kimi isimlerin aileleri, ölümlerde ihmali olanların yargılanması için kentte incelemelerde bulunan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı’na (TOHAV) yetki verdi.

'BABAMDAN SONRA ARTIK KİMSE ÖLMESİN'

Mezopotamya Ajansı'nın aktardiği bilgiye göre, saldırıda babsı Naif Sincar’ı kaybeden İdris Sincar, teziyede yaptığı konuşmada ölümlerin son bulmasını istedi. Babasının manavlık ve çiftçilik yaptığını belirten İdris Sincar, babasından sonra artık kimsenin ölmemesini istedi:

"Babam çevresinde gönlü zengin bir insan olarak tanınıyordu. Başımız dik. Biz babamızı kaybettik. Biz istiyoruz ki başkalarını yitirmeyelim. İnsanlarımızın yüreği yanmasın. Anneler eşlerinden, çocuklar babalarından olmasın istiyoruz. Bizim canımız yandı ama kardeşlik olsun, barış olsun istiyoruz. Başka kimsenin canı yanmasın. Ölümlere yeter diyelim artık."

Saldırının ardından babasının sivil bir araçla hastaneye götürüldüğünü ve geç saatlere kadar babasından haber alamadıklarını söyleyen Sincar, babasının yaşamını yitirene kadar kimsenin haber vermediğini belirtti. Sincar, yaşananlara dair yürütülecek soruşturmanın sonucunu bekleyeceklerini de ifade etti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar