O tabloyu yeniden yerine astı

O tabloyu yeniden yerine astı
Seçimin iptal edilmesinden sonra İmamoğlu'nun yerine atanan Vali Ali Yerlikaya, Atatürk tablosunu kaldırarak yerine daha küçük bir Atatürk portresi ve Erdoğan fotoğrafı asmıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasına ikinci kez kavuştu. İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Ziya Bülent Öner'den saat tam 17.30'da mazbatasını aldı.

Daha sonra 18.20'de Saraçhane'deki İBB merkez binasına ulaşan İmamoğlu, elinde mazbatayla vatandaşları selamladı. İmamoğlu'nu İBB'ye girişinde, "Her şey çok güzel olacak'' sloganının yaratıcısı Berkay karşıladı. İmamoğlu, 18.22'de makam odasına çıktı ve yerine vekalet eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. İmamoğlu'nu makam odasında annesi Hava ve babası Hasan İmamoğlu ile birlikte kız kardeşi eşlik etti. İmamoğlu, saatler 18.28'i gösterdiğinde mührü Vali Yerlikaya'dan teslim aldı.

Vali Yerlikaya, 7 Mayıs'tan bu yana vekaleten yürüttüğü İBB Başkanlığı'nı İmamoğlu'na devrettiğini belirterek, "Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içerisinde birlikte çalıştığımız, Büyükşehir Belediyesi ailesine, tüm İstanbullu hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi. 

''İSTANBUL'DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK KUTSAL BİR GÖREV''

İBB Başkanlık mührünü ikinci kez devralan İmamoğlu da "Elbette ki böyle kadim bir kentin belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor, hissediyor. Ama bunu şu anda en fazla hisseden kişi benim. Allah, mahcup etmesin. Umuyorum, bu şehre tarihine, maneviyatına bütün geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğruları yapmaya çalışacağım. Yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı diliyorum, istiyorum. Bu bir mücadele dönemi. Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'umuza hep beraber hizmet etme karakteriyle hareket edeceğine herkesin huzurunda elbette ki söz veriyorum" şeklinde konuştu.

İmamoğlu, herkesle uyum içinde çalışacağını ifade ederek, kentin çok şeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Yerlikaya, başkanlık mührünü İmamoğlu'na teslim etti. Valinin ayrılmasının ardından, İmamoğlu, makam odasında tebrikleri kabul etti. İmamoğlu, ailesiyle, partililerle ve çalışma arkadaşlarıyla anı fotoğrafları çektirdi. 

Ayrıca Vali Yerlikaya'nın makam odasından kaldırdığı Atatürk portresi de yeniden asıldı. İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı'yken makam odasına astığı Atatürk tablosunu, mazbatayı ilk kez aldığı 17 Nisan'da İBB'deki odasına da asmıştı. Ancak seçimin iptal edilmesinden sonra İmamoğlu'nun yerine atanan Vali Yerlikaya söz konusu tabloyu kaldırarak yerine daha küçük bir Atatürk portresi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğrafı asmıştı. 

(HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar