‘O yasa Meclis’ten geçmeyecek’

‘O yasa Meclis’ten geçmeyecek’
Cumhurbaşkanı'nın ‘İsteseniz de istemeseniz de o yasa geçecek’ sözlerine yanıt: ‘Kadınlar o yasanın geçmesine izin vermeyecek.’

HABER MERKEZİ – HDP’nin Muğla İl Kongresi’nde konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu HDP’ye dönük saldırı ve baskılar ile HDP milletvekilleri ve Eş Genel Başkanlarının tutuklanmasını hatırlatarak, "HDP yerine başka parti olsa darmadağın olurdu" dedi. "Türkiye’de son 1 haftada yaşananlar herhangi bir ülkede 1 yılda yaşanmıyor" diyen Kerestecioğlu, hükümetin iç ve dış politikasında tutarlı olmadığını söyledi. 

Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük ‘Hem tezkereye ‘evet’ diyeceksin hem de Suriye’de ölenlerin sorumlusu Erdoğan’dır diyeceksin" çıkışını hatırlatan Kerestecioğlu, bozuk saatin bile günde iki defa doğruyu gösterdiğini söyledi. Kerestecioğlu, "Ölen askerlerin hesabını sadece Erdoğan değil, MHP ve CHP'de verecek. O tezkereye ‘evet’ oyu verdiler. Dokunulmazlıkları kaldırılırken de tezkerelere de ‘evet’ oyu verdiler. Hepsi bunların savaş tezkeresi olduğunu biliyordu. Hepsi savaşı devam ettirmek için bunların yapıldığını biliyordu. Barışı değil savaşı tercih ettiler" diye konuştu.

Müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarının önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’na getirileceğini belirten Kerestecioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İsteseniz de istemeseniz de o yasa geçecek" sözlerine, "O yasa bu Meclis’ten geçmeyecek. Biz kadınlar olarak izin vermeyeceğiz" sözleriyle karşılık verdi.

Öne Çıkanlar