ODTÜ'de boykota hocalardan destek

ODTÜ'de boykota hocalardan destek
‘ODTÜ Boykota’ sloganıyla çağrısını yaptıkları eylem çerçevesinde derslere girmeyen öğrencilere, hocaları da destek verdi.

Cüppeleriyle Rektörlük önünde açıklama yapan hocalar, "Köklü bir geleneğe sahip olan ODTÜ’de, Üniversitemizin yöneticilerine bu sorumluluklarını hatırlatır, özeleştiri başta olmak üzere gereken adımları derhal atmalarını kendilerinden talep ederiz." dedi. 218 öğretim üyesinin imzaladığı açıklama şöyle:

10 Mayıs Cuma günü kampüsümüzde yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür.

Öğrencilerimizin ve meslektaşlarımızın maruz kaldığı polis şiddetini kınıyoruz.

Cuma günü yaşananlar kampüsümüzün güvenliği ve barışı için kolluk kuvvetlerine değil ODTÜ bileşenlerine, özellikle de öğrencilerimizin sağduyulu tavrına güvenilmesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Akademik kurumlar her türlü düşüncenin özgürce ifade edilebildiği, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin özgürce gerçekleştirildiği ortamlardır. Bunu sağlamak da üniversite yöneticilerinin en temel görevleri arasındadır.

Köklü bir geleneğe sahip olan ODTÜ’de, Üniversitemizin yöneticilerine bu sorumluluklarını hatırlatır, özeleştiri başta olmak üzere gereken adımları derhal atmalarını kendilerinden talep ederiz.

ODTÜ Öğretim Elemanları

 

Öne Çıkanlar