ODTÜ'lüler hakkında açılan dava geri çekilecek

ODTÜ'lüler hakkında açılan dava geri çekilecek
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili açtıkları pankart nedeniyle ODTÜ öğrencilerine açılan davanın geri çekileceğini söyledi.

AKP'nin MYK toplantısı sonrası, AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalar yaptı. 

Ömer Çelik, "Tayyipler Alemi" karikatürünü içeren pankartı taşımaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ODTÜ'lü öğrencilere açılan davanın geri çekileceğini söyledi. Çelik, "Cumhurbaşkanımız adına açılan dava yarın geri çekilecektir" dedi.

Öğrencilerin ve ailelerinin Erdoğan ile görüştüğünü belirten Çelik, "Bu gençler kesinlikle kabul etmeyeceğimiz pankart açmışlardır. Doğal olarak ortaya bir dava çıkmıştır. Zaman içerisinde gençlerin aileleri ve kendileri temas kurdular. Yaptıklarının o manaya geleceğini, amaçlarının dışında bir tablo ortaya çıktığını söylediler ve Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediler. Bu genç arkadaşlarımız hangi projelerde yer almış, neler yapmış Cumhurbaşkanımız inceledi. Hatta bir genç arkadaşımızın projesi ödül almış. Cumhurbaşkanımız da arkadaşları uyararak affetmiştir. Bu arkadaşlarımızın davaları yarın geri çekilecek." dedi.

ANINDA OLUMLU CEVAP VERİLMEDİ

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolması ve başkonsolosun Türkiye'den ayrılması hakkında ise, "Suudi Konsolosluğun dokunulmazlığı var. BM İnsan Hakları Konseyi sözcüsü bu şahsın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi. Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana Sözleşmesi'yle garanti altına alınmıştır. İlk andan itibaren biz kendi soruşturmamızı yürütmek adına, konsolosluğa girilmesi için talepte bulunduk. Karşı taraftan anında olumlu karşılık verilmedi. Daha sonra verildi. Türkiye bağımsız soruşturmasını yürütüyor. Bu egemenlik haklarımız içerisinde, başkonsolosluk binası başka ülkenin toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti’nde olmuştur. Bir başsavcı vekili bu soruşturmanın başındadır." diye konuştu.

Çelik, Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'n,n bıgünkü görüşmesi için de "Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyoruz. Her iki partide Cumhur ittifakı konusunda hassas. Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır. (Af konusunda) farklı yaklaşımlar olabilir, bunlar ittifakı bozmaz" dedi.

"İŞ BANKASI HİSSELERİ KONUSUNDA YETKİ MECLİS'TE"

İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri konusunda, CHP’nin "Atatürk’ün vasiyeti var, direniriz" açıklaması sorulan Ömer Çelik, "Hukuki açıdan bir problem yok, Parlamento yetkilidir bu konuda" dedi.

"Fakat bu konuda bir iddia var, ona cevap verelim" diyen Çelik, "‘Bu hisselerden bir şey almıyoruz, Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu’na (TTK) devrediyoruz’ diyorlar. CHP ile TDK ve TTK arasında geçmişe dayanan bir çatışma, mahkemelik olmuş bir süreç vardır. CHP ödemeyi yapmamış ya da ödemeyi savsaklamıştır" diye konuştu.

 Çelik, şöyle devam etti:

"İlk olarak 1966 yılında bu kriz ortaya çıktı. O zaman gelen meblağı sermaye arttırımından oluşan kâr diyerek ödememeye çalıştılar. CHP, Atatürk’ün mirasına direnerek ödemeleri yapmazken, mahkeme ‘bu vasiyete uy ve öde’ dedi. Sonra 1973’te, 1977’de, 1978’de ve 1993 yıllarında da aynı şekilde davrandı ve uzun müddeti ödemeleri geciktirdiler. CHP ile Türk Dil ve Tarih Kurumları arasındaki tüm davalar CHP’nin aleyhine sonuçlanmıştır. CHP’nin söylediklerini hiçbir hukuki ve tarihi değeri yok. Atatürk milletimizin ortak değeridir. Onun mirası milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti devletinde temsil edilmelidir." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar