ODTÜ’lülere sert polis saldırısı: Öğrenciler alandan çıkarıldı, ağaçlar kesildi

ODTÜ’lülere sert polis saldırısı: Öğrenciler alandan çıkarıldı, ağaçlar kesildi
ODTÜ’de betonlaşmaya karşı 55 gündür nöbet tutan öğrencilere polis saldırdı. Ardından ağaç kesimine başlanan alana ruhsatsız inşaatı durdurmaya gelen belediye yetkilileri de içeri alınmadı.

ARTI GERÇEK-55 gündür kampüse yapılmak istenen yurda karşı direnen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerine polis saldırdı. Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) 49 yıllığına tahsis edilen Kavaklık'ta yurt yapımı gerekçe gösterilerek doğal ortamın betonlaştırılmak istenmesine karşı çadırlarda nöbet tutan öğrencilerin olduğu bölge bu sabah erken saatlerde polis tarafından ablukaya alındı.

Polis daha sonra öğrencilere saldırdı. Öğrencilerin darp edilerek alandan uzaklaştırılmasının ardından, ağaçlar kesilmeye başlandı.

 

 

GÖZALTILAR VAR
Gözaltına alınan öğrenciler olduğu belirtilirken, bazı öğrencilerin saldırıdan etkilendiği kameralara yansıdı.

AĞAÇ KESİMİ SIRASINDA "KESMEYİN" FERYADI

Öğrenciler "ODTÜ Savunulmalıdır" hesabından ağaç kesiminin başladığını ve kamyonlara doldurularak götürüldüğünü duyurdu. ODTÜ Savunulmalıdır hesabından paylaşılan videoda, bir kişinin kavak ağaçlarının kesimi esnasında "Kesmeyin, neden kesiyorsunuz. Siz de istemiyorsunuzdur onların kesilmesini, bari siz direnin" diyerek ağladığı görüldü.

POLİS, RUHSATSIZ İNŞAATI MÜHÜRLEMEYE GELEN BELEDİYEYİ İÇERİ ALMADI 

'ODTÜ Savunulmalıdır' hesabından yapılan açıklamada, Çankaya Belediyesi'nin ruhsatsız inşaatı mühürlemeye geldiği fakat okula alınmadığı belirtildi. 

ÖĞRENCİLER CANLI YAYINLA SALDIRIYI ANLATTI: 'BİBER GAZINDAN AYAKTA DURAMAYANLAR VAR'
ODTÜ'lü öğrenciler cep telefonlarıyla yaşadığı saldırıları anlattı. Polisin darp ederek, küfürle kendilerini direniş alanından çıkarmaya çalıştı. Öğrenciler bazı arkadaşlarının gözlüklerinin kırıldığını, üzerlerine kamyon sürüldüğünü ve ODTÜ yönetiminin tüm bu yaşananları izlediğini söyledi. Bir öğrenci de "Biber gazından ayakta duramayan arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı. 

GÜNÜN FOTOĞRAFI
ODTÜ Savunulmalıdır hesabından yapılan paylaşımda, polisin, kesim işlemi için geldikleri ağaçların gölgesinde oturduğunu duyurdu.


VEKİL VE AKADEMİSYENLERE ENGELLEME

Öte yandan alana gitmeye çalışan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ile ODTÜ’lü akademisyenler, polis tarafından alana yaklaştırılmadığı öğrenildi.


'REKTÖR ENGELLEYEMEM' DEMİŞTİ

3 gün önce ODTÜ Rektörü Verşan Kök, hocalar aracılığıyla "Alanın boşaltılmasını istediğini, polisin müdahalesine engel olamayacağını" söylediği kamuoyuna yansımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar