ODTÜ yönetimi şimdi savaş karşıtı öğrencilerini fişledi

ODTÜ yönetimi şimdi savaş karşıtı öğrencilerini fişledi
23 Ekim’de ODTÜ’de yapılmak istenen ‘Cumhuriyet ve Barış Pınarı Harekatına Destek’ yürüyüşüne tepki gösteren öğrencilerin üniversite yönetimi tarafından fişlendiği ortaya çıktı.

Savaş karşırtı olmanın suç sayıldığı Türkiye'de en son örnek 23 Ekim’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yaşandı.

Türk Eğitim Sen tarafından 23 Ekimde ODTÜ'de yapılması planlanan ve ülkücü grupların da yürüyüşe 'kırım yapılabilir' tehditleriyle katılım çağrısı yaptığı 'Cumhuriyet ve Barış Pınarı Harekatına Destek' yürüyüşü, ODTÜ öğrencilerinin tepkileri ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapmaları üzerine iptal edilmişti.

ÖĞRENCİLER RESMİ YAZIŞMAYLA İHBAR EDİLEREK FİŞLENDİ

Olayın ardından ODTÜ İç Hizmetler Müdürlüğü’nün 69 kişinin isminin yer aldığı bir listeyi ODTÜ Genel Sekreterliği’ne gönderdiği ortaya çıktı. İç Hizmetler tarafından Şube Müdürü Orhan Özaydın imzasıyla gönderilen yazıda, basın açıklamasına katılan öğrenciler şu ifadelerle ihbar edilerek fişlendi:

"23 Ekim 2019 tarihinde saat 12.30 sıralarında üniversitemiz yetkili sendikası ODTÜ Türk Eğitim Sen tarafından A1- kapısı Bilim Ağacı önünde ‘Cumhuriyete ve Barış Pınarı Harekatına Destek’ konulu izinli basın açıklaması yaptığı ve aynı saatlerde üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü önünde ise yaklaşık 200 kişilik ODTÜ öğrenci grubu tarafından ‘Yaşasın Devrimci ODTÜ’ pankartı açıp, çeşitli sloganlar atarak izinsiz olarak basın açıklaması yapmak istemişlerdir. Konu ile ilgili ayrıntılı tutanak ve belgeler ekte gönderilmektedir. Gereğini bilgilerinize arz ederim." (M.A)

Öne Çıkanlar