Öğrencilere harekata destek yürüyüşü yaptırıldı

Öğrencilere harekata destek yürüyüşü yaptırıldı
Velilerinin izni alınmadan yapılan yürüyüşte öğrencilere marş söyletip, slogan attırıldı.

Ankara Keçiören’e bağlı Bağlum semtindeki Abdülhakim Arvasi Ortaokulu ile Öğretmen Büşra İnan İmamhatip Ortaokulu’nda 11 Ekim’de ders bitimine iki saat kala okuldaki çocuklara "zorunlu" denilerek, Kuzey ve Doğu Suriye’de sürdürülen askeri harekata destek yürüyüşü yaptırıldı. Velilerinin izni alınmadan yapılan yürüyüşte öğrencilere marş söyletip, slogan attırıldı.  

‘ÇOCUKLARIN YERİ SINIF’ 

Bağlum semtinden Merkez Camii’ne kadar yürütülen öğrencilere bayrak taşıttırıldı. Dün çocuğunun anlatması üzerine durumu öğrenen ve ismini vermek istemeyen bir veli, "Okulda yapılan bütün etkinliklerde önce velilerden izin alınır. Bu yürüyüşe dair okul yönetimi bize herhangi bir şey sormadı. Zorunlu denilerek çocuklarımızı derslerden çıkaran okul yönetimi, bizden habersiz çocuklarımızı kendi çıkarları için böylesi bir yürüyüşte kullanmıştır. Çocukların olması gereken yerler okul sınıfıyken o saate derslerinden alınıp, yürütmelerini hiçbir şekilde açıklanamaz" dedi. 

Ayrıca öğrenci velisi böyle bir durumun devam etmesi durumunda okul yönetimini "çocuğunu kendisinden habersiz dersten aldığı için" şikayetçi olacağını söyledi. (MA)

Öne Çıkanlar