'Karar'ı çıkaranlar 28 Şubat'ta bile böyle bir ambargo görmedi'

'Karar'ı çıkaranlar 28 Şubat'ta bile böyle bir ambargo görmedi'
Gazeteci Yıldıray Oğur, Karar gazetesine yönelik reklam ambargosunu, 'Gazeteciler 28 Şubat'ta bile böyle bir ambargoyla engellenmedi' sözleriyle değerlendirdi.

Karar gazetesinin bugünkü sayısının ilk sayfasından yapılan duyuruda, reklam vermek isteyenlerin engellendiği ve ilan-reklam dağıtımını yapan ajansların Karar'a ilan verilmemesi konusunda uyarıldığı iddia edilerek, "Maruz bırakıldığımız ambargonun ve baskıların bir an önce sona erdirileceğini umarak, bu haksızlığı okurlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz" açıklaması yapılmıştı.

'KARAR'I ÇIKARAN GAZETECİLER 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE BİLE BÖYLE AMBARGO GÖRMEDİ'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Karar gazetesi tarafından yapılan açıklamayı değerlendiren gazeteci Yıldıray Oğur, Twitter hesabından yayınladığı mesajda, gazeteyi çıkaran ekibin, 28 Şubat döneminde de Yeni Şafak gazetesi bünyesinde çalıştığını hatırlatarak, "O günlerde de baskılar vardı ama bir gazetenin hayat damarı olan reklamlar böylesine bi ambargoyla engellenmedi, gazete yaşadı" dedi.

Karar gazetesinin herhangi bir ‘ayrıcalık’ ya da ‘imtiyaz’ istemediğini ifade eden Oğur, "Sadece Sözcü, Cumhuriyet ya da Aydınlık’ın reklam alma koşullarına eşit bir muamele Karar’ın yaşaması için yeterli. Tarihe bu kadarına bile tahammül edememiş olarak geçmeyin!" yorumunda bulundu. 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar