Okul harçlığı için havalimanında çalışıyordu, tutuklandı

Okul harçlığı için havalimanında çalışıyordu, tutuklandı
3. Havalimanı'nın tutuklu işçilerinden Mustafa Atay'a yöneltilen suçlama 'biber gazından etkilenerek koğuşlardan çıkmak isterken telleri keski yardımıyla kesmesi.'

Nalin ÖZTEKİN


ARTI GERÇEK- 3. Havalimanı'nın tutuklu işçilerinden Mustafa Atay okul harçlığı için çalışıyordu. Okullar açıldı ancak Atay tutuklu. Gerekçe ise eylemler sırasında gazdan kaçarken koğuşların etrafındaki teli keserek olay yerinden çıkması.

Çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen yüzlerce işçi 3. Havalimanı şantiyesinde yaptıkları eylemin ardından darp edilerek gözaltına alınmış, günler sonra adliyeye sevk edilmişlerdi. İşçilerden 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ATAY DA TUTUKLANDI

Üniversite öğrencisi Mustafa Atay tutuklanan işçilerden biri. Okul harçlığını çıkarmak için inşaatta çalışan Atay, Urfalı bir ailenin çocuğu. Kastamonu Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencisi olan Atay aynı zamanda CHP Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı.

Atay'ın tutuklanmasına gerekçe "biber gazından etkilenerek koğuşlardan çıkmak isterken telleri keski yardımıyla kesmesi". Artı Gerçek'e konuşan Atay’ın avukatı Doğuşcan Aydın Aygün gözaltı ve tutuklanma sürecini şöyle anlatıyor:

"Mustafa çalışmak için koğuşundan çıkıp servis alanına gittiğinde kendisine 'çalışma iptal edildi' deniliyor. Koğuşuna geri dönüyor; eşofmanlarını, terliğini giyiyor ve devamında olaylar gelişiyor. Polis baskınında koğuşlara yapılan müdahalede hem gaz atılması hem yangın tüplerinin çalıştırılması nedeniyle orada havasız kalıyor.

Gazdan etkilendiği için de oradan çıkmaya çalışıyor. Ayağında terlik olduğu için koğuş etrafındaki tellerden atlayamıyor ve keski ile telleri kesiyor. Mustafa’nın yargılandığı tek konu bu." 

KESKİ SİLAH SAYILDI

Atay, mahkemedeki ifadesinde de birebir aynı cümleleri kullandı. Beraatini talep etti ancak mahkeme heyeti tutuklama kararı verdi. Atay, olay günü teli keserek gazdan kurtulmaya çalışıyor ancak yargı makamları keskiyi silah olarak nitelendirdi. "Silah kullanma, mala zarar verme, toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet etme" suçlarını gerekçe göstererek tutuklama kararı verdi." 

Avukat Doğuşcan Aydın Aygün en kısa sürede itiraz yoluna başvuracaklarını belirtti.

 

Öne Çıkanlar