'Ölecek olsam bile bir kere de olsa abimi görmek istiyorum'

'Ölecek olsam bile bir kere de olsa abimi görmek istiyorum'
Tutuklunun lösemi hastası kardeşi ve ağır sağlık sorunları yaşayan anne babasına yakın olabilecek bir cezaevine nakil olmasını istiyorlar.

ARTI GERÇEK - Altı yıldır cezaevinde tutuklu olan 24 yaşındaki Cihan Kurğa ailesinin yaşadığı Mardin/Kızıltepe'den binlerce kilometre uzaklıktaki Bandırma 2 Nolu T Tipi Cezavinde tutuluyor. 

Kardeşi Aydın Kurğa'nın gönderdiği açıklamaya göre tutuklu bulunduğu süre zarfında ailesi sadece iki kere gidebilmiş. Hem maddi hem sağlık sebepleri var. Bir kardeşi lösemi, babası sara hastası, annesi hipertansiyon ve şeker hastalıklarıyla mücadele ediyor. Lösemi hastası olan kardeşi ağır sağlık sorunlarından kaynaklı uzun bir yolculuk yapamıyor. 

Tutuklu Kurğa ve Ailesi defalarca dilekçeler yazarak en azından lösemi hastası kardeşi ve ağır sağlık sorunları yaşayan anne babasına yakın olabilecek bir cezaevine nakil talebinde bulunmuşlar. Fakat yetkili mercilerden yanıt dahi alabilmiş değiller. 

Aydın Kurğa kendisinin de kardeşini 5 yıldır göremediğinden ve zaten haksız yere verilen 15 yıllık hapis cezası bu durumumuzdan dolayı ceza içinde cezaya dönüşüyor diyor. Tutuklu kardeşinin 100 günlük açlık grevleri sonrasında yoğun sağlık sorunları yaşamasından dolayı kendisiyle görüşme imkanı bulamadıklarını ve sağlığıyla ilgili de endişe duyduklarını söylüyor. 

Yetkili mercilerin ve insan hakları kuruluşlarının konuyla ilgili girişimde bulunmasını istiyorlar. Lösemi hastası kardeşinin "Ölecek olsam bile bir kere de olsa abimi görmek istiyorum" diyerek bazen tedavilerini aksattığını söylüyor.

Öne Çıkanlar