Vefa Kartal'ın ailesi ile avukatına görüş izni

Vefa Kartal'ın ailesi ile avukatına görüş izni
Ölüm orucu eyleminin 95'inci gününde olan Vefa Kartal'ın ailesi ve avukatları, hasta tutuklu ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvurmuştu.

ARTI GERÇEK - Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı başlattığı ölüm orucunda olan Vefa Kartal'ın ailesi ölüm orucu eyleminin 95. gününde olan hasta tutuklu Vefa Kartal'ın durumuna ilişkin bir açıklama yayınladı. Duyarlılık çağrısı yapılan açıklamada Kartal'ın tedavi edilmesi ve yaşaması için çaba sarf edilmesi istendi.

İLGİLİ HABER: ÖLÜM ORUCUNDAKİ VEFA KARTAL'LA GÖRÜŞ İZNİ VERİLMEDİ

Vefa Kartal'ın durumunun kritik aşamada olduğunu duyuran aile, açıklamada şu bilgilere yer verdi:

"Cezaevlerinde hala 402’si ağır olmak üzere 1154 hasta mahpus bulunmakta, benzer uygulamalar onlara da yapılmakta, tedavi edilmemektedirler. Temel insan haklarından yoksun devlet sistemi hasta tutuklu ve hükümlüleri belli bir amaç doğrultusunda tedavi etmemektedir. Devletin amacı; idamın olmadığı Türkiye’de, siyasi suçlu olan bu insanları ölüme mahkum etmek, bir anlamda cellatsız idam etmektir."

İLGİLİ HABER: ÖLÜM ORUCUNDAKİ TUTUKLUNUN BİLİNCİ KAPANDI

İLGİLİ HABER: VEFA KARTAL İÇİN KONGRE-GEL'DEN ÇAĞRI

Vefa Kartal'ın 18 Ağustos 2017’de bulunduğu İzmir 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bir kez daha açlık grevine girdiğini ve bir önceki eylemini 114’üncü gününde sonlandırdığı bilgisine de yer verilen açıklamada "Aradan geçen zaman içinde, tam donanımlı hastanelerin ilgili bölümlerinde yatılı tedavi görmesi gerekirken cezaevi reviri dışında herhangi bir tedavi görmemiştir. Hala Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve yaşamsal ihtiyacı olan hiçbir tedavinin uygulanmadığı Vefa Kartal, ölüm orucu direnişinin geride bıraktığı 95. gününde sağlık durumu tamamen ağırlaşmış, ölümcül sürece girmiş bulunmaktadır" denildi.

Toplumun farklı kesimlerine çağrı yapılan açıklamada, "Bu noktada en önemli görevlerden biri aslında gazetecilere, yazarlara, sanatçılara,siyasetçilere ve tüm aydınlara, düşüyor" sezlerine yer verildi.

AİLESİ İLE AVUKATI YARIN KARTAL'LA GÖRÜŞÜYOR

Ölüm orucu eyleminin 95'inci gününde olan Vefa Kartal ile görüşme taleplerini yazılı bir dilekçe ile yaklaşık 2 hafta önce Adalet Bakanlığı'na ulaştırdıklarını belirten kardeşi Umut Kartal, Artı Gerçek'e beklenen görüşmenin yarın gerçekleşeceğini açıkladı. Adalet Bakanlığı'nın görüşme iznine 2 hafta sonra olumlu yanıt verdiğini belirten Umut Kartal, kardeşiyle görüşmelerinden sonra kamuoyunu bilgilendirecektlerini belirterek "26 Eylül’den sonra ılk defa yarın görüşme gerçekleşecek. Ölüm orucunu sonlandırması konusunda kamuoyunun duyarlılığını kendisine ileteceğiz. Vefa Kartal'ın ölüm orucunu sonladırma kararı vereceğini umuyoruz. Şimdiye kadar kendisine ulaştırmaya çalıştığımız tüm haberler ile çağrılarda eyleminin amacına ulaştığı ve son vermesi talebi vardı. Bu çağrı ve haberleri kendisine yüzbeyüz de teyit etmeyi ve eylemini sonlandırmasını bekliyoruz" dedi.

Umut Kartal, yarın gerçekleşmesi beklenen görüşmeye avukatla birlikte aile adına kendisinin katılacağını söyledi.

Öne Çıkanlar