Ölüm orucundaki Vefa Kartal'la görüş izni verilmedi

Ölüm orucundaki Vefa Kartal'la görüş izni verilmedi
Vefa Kartal,Tekirdağ cezaevinde 92 gündür ölüm orucunu sürdürüyor.

ARTI GERÇEK- Hasta tutuklulara yönelik uygulamaları protesto için 92 gündür ölüm orucunu sürdüren Vefa Kartal'la görüşmek için izin talp eden yakınlarına olumSuz cevap verildi.

Vefa Kartal Tekirdağ cezaevinde ölüm orucuna başlamıştı.18 Eylül 2017’den bu yana tek kişilik hücrede tutulan Kartal’ın durumu ağırlaşmıştı.

Görüş izni alamayan yakınları konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: 

"Değerli direniş dostları, bildiğiniz üzere bugün Vefa Kartal’ın ölüm orucu direnişinin 92. Günü. 92 gündür cezaevi önünde bekleyişimiz sürmekle birlikte; hukuki, toplumsal, siyasi ve bürokratik bir çok girişimde bulunduk.  

Gerek bizim, gerek milletvekillerinin, gerekse insan hakları savunucularının sayısız başvurusu; teknik, hukuki ve aslında siyasi sebeplerle sürekli oyalama yoluna gidilerek görmezden gelinmeye çalışıldı.

Siyasi iktidar görmezden gelse de sessizliğin hüküm sürdüğü bu baskı döneminde Vefa Kartal’ın bedenini ölüme yatıran direnci kamuoyunun farklı kesimlerinden destek aldı.

Bu destekle birlikte sessizliğin iktidar olduğu, tüm zorbalığa rağmen kimsenin ses çıkaramadığı bu zor günlerde ölüm orucu direnişi var olan direnişlerle var olan direnme bilincini gün yüzüne çıkardı.

Bugün Vefa Kartal ile yapacağımız görüşme de bir önceki görüşmeler gibi kararın UYAP’a düşmediği bahanesi ile reddedildi. Teknik ve hukuki engel olarak önümüze konan bahanenin "siyasi" olduğunun bilincindeyiz.

Bugün Vafa Kartal ile yapılacak görüşme; ölüm orucu direnişinin gidişatı ve Vefa’nın sağlık hakkı, tedavi hakkı çerçevesinde oldukça önemliydi. Ancak bu durumda mevcut görüşmenin  Pazartesi yapılabileceğini öngörmekteyiz. Her geçen saniye Vefa Kartal’ın yaşama hakkına saldırıdır!"

Öte yandan Vefa Kartal için sosyal medyada "#ÖlümeDurDe" etiketi ile başlatılan kampanya devam ediyor.

Öne Çıkanlar