'Onur varsa barış vardır'

'Onur varsa barış vardır'
Kolombiya'nın Oscar adayı 'Göç Mevsimi' ile 'Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında' filmleri bu haftanın öne çıkanları.

Sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 8 film vizyona girdi. Willem Dafoe'nun ressam Van Gogh’u canlandırdığı Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında, 2109'un Yabancı Filmler kategorisinde Oscar adayı olan Göç Mevsimi ve yönetmenliğini Robert Rodriguez'in yaptığı Alita: Savaş Meleği haftanın öne çıkan filmleri.

ALİTA: SAVAŞ MELEĞİ

Fakülte, Günah Şehri, Bir Zamanlar Meksika’da filmlerinin yönetmeni Robert Rodriguez ile Avatar ve Tikanik'in yapımcısı James Cameron, yaratıcısı Yukito Kishiro olan anime serisini yıllardır filme uyarlamayı hayal ediyordu. Nihayet bu projeyi gerçekleştirdi. Senaryonun Laeta Kalogridis, Rodriguez ve Cameron’un elinden çıktığı filmde müthiş sahneler var. Güçlüler ve zayıfların mücadelesinde Alita isimli cyborgu Rosa Salazar canlandırıyor. Jennifer Connelly, Christoph Waltz ve Mahershala Ali gibi başarılı aktörler de rol alıyor.
 


VAN GOGH: SONSUZLUĞUN KAPISINDA

Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Rupert Friend gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yönetmeni Julian Schnabel. Van Gogh’un aynı adlı eserinden ilham alan filmde Willem Dafoe ressama hayat veriyor.
 


HEP YEK 3

Serinin ikinci filminde cezaevine düşen Altan ve Gürkan'ın peşine bu kez mafya takılırken ikili kendilerini bir anda İstanbul'un en büyük tarihi eser kaçakçısı Bilal Özkök'ün evindeki yılbaşı partisinde bulur ve olaylar gelişir. Özgür Bakar yönetmenliğindeki serinin üçüncü filminde Gökhan Yıkılkan ve Ulaş Torun başrolde.


ASTERİX: SİHİRLİ İKSİRİN SIRRI

İksirin formülünü paylaşacağı büyücüyü seçmek için Asterix ve Oburix ile birlikte macera dolu bir yolculuğa çıkan Büyüfix’in maceraları konu ediliyor. Animasyonun yönetmen koltuğunu Alexandre Astier ve Louis Clichy paylaşıyor.
 


GÖÇ MEVSİMİ

2019 Yabancı Filmler dalında Oscar adayı olan film 70’li yılların Kolombiyası'nda geçiyor. Geleneklere bağlı, yoksulluğun yokluktan gelmediğine inanan ailelerin çocukları, ABD'nin dünylarına girmesiyle  tanışınca uyuşturucudan elde edilen çok parayla birer enkaz haline geliyor. Para, hırs, daha fazlasına duyulan arzu, önce bir ailenin sonra halkın çöküşüne neden oluyor. Cristina Gallego ve Ciro Guerra’nın yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narváez ve Greider Meza gibi isimler rol alıyor.


BİR AŞK İKİ HAYAT

Yönetmen koltuğunda Ali Bilgin oturuyor. Engin Akyürek ise 'Sessiz' isimli romanının ardından dördüncü kez sinema filminde yer alıyor. Bergüzar Korel ise mimar Deniz karakterine hayat veriyor. Aşkın farklı hallerini anlatan filmde ikili, seçimler doğrultusunda değişen iki farklı hayatı yaşıyor. Dolayısıyla ikişer karaktere birden hayat veriyorlar.
 


COOL ÇOCUKLAR KAMPTA

Anneleri ile birlikte dedelerinin yanına taşınan Zach ve Spencer adındaki iki kardeşin yeni hayatlarına uyum süreçlerini ve eğlenmek için gittikleri kampta hayatlarını değiştirecek deneyimler yaşamalarını anlatıyor. Lisa Arnold’ın yönettiği filmde Connor Rosen, Logan Shroyer, Michael Gross, Leigh-Allyn Baker, Markie Post, Juliocesar Chavez rol alıyor.
 


ŞEYTANIN BÜYÜSÜ

Bidisha Chowdhury'un yönettiği korku filmi Şeytanın Büyüsü'nde Jill Evyn, Lane Townsend, Jeremy Steven Walker ve Emily Claeys oynuyor.
 

 

Öne Çıkanlar