ORC'den İstanbul'un ilçeleri anketi: Şişli'de Sarıgül önde

ORC'den İstanbul'un ilçeleri anketi: Şişli'de Sarıgül önde
ORC Araştırma Şirketi, İstanbul'un ilçelerinde yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve 24 Haziran 2018'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde en yakın tahmini yapan ORC Araştırma Şirketi, İstanbul'un ilçelerine özel yeni bir anket yayınladı.

Ankete göre İstanbul'da 39 ilçenin 24'ünde AKP ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı, 14'ünde ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı önde.

Ankete göre İstanbul'da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın önde olduğu ilçeler şöyle:

Cumhur İttifakı'nın önde olduğu ilçeler: Şile, Tuzla, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Zeytinburnu, Sultangazi, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Güngören, Eyüpsultan, Fatih, Esenler, Beyoğlu, Bayrampaşa, Bağcılar, Bahçelievler, Arnavutköy, Avcılar, Ümraniye, Üsküdar, Başakşehir.

Millet İttifakı'nın aldığı ilçeler: Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe.

 

Ankete göre Avcılar'da CHP ve DSP'nin oy oranı AKP'nin oranını geçiyor. Ancak AKP, iki partinin seçime ayrı adaylarla girmesi nedeniyle aradan sıyrılıyor.

ANKETE GÖRE ŞİŞLİ'DE SARIGÜL ÖNDE

1 ilçede ise DSP tarafından Şişli Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün ismi öne çıktı. Ankete göre Şişli'de Cumhur İttifakı, yüzde 26.5 oranla, yüzde 23.3 olarak hesaplanan Millet İttifakı'nın önünde. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar