'Ordu Valisi'ne seçimden sonra dava açarsın dedim'

'Ordu Valisi'ne seçimden sonra dava açarsın dedim'
Erdoğan, Ordu Valisi ile yaptığı görüşmeyi, 'Başkanım bu seçim arifesinde davayı açarsam, doğru olur mu düşünüyorum' dedi. Ben de 'Sabırlı ol seçimlerden sonra açarsın' dedim' diye aktardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması"ında konuştu.

Erdoğan, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanı’nda yaşadığı tartışmaya "Bu milletin valisine 'it' diyen bir insandan siyasetçi olmaz, bunu böle bilin" diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, Ordu Valisi Seddar Yavuz ile yaptığı görüşmeyi, "Valimiz feraset sahibi, bana şunu söyledi; 'Başkanım bu seçim arifesinde davayı açarsam, doğru olur mu düşünüyorum' dedi. Ben de kendisine 'Sabırlı ol seçimlerden sonra açarsın' dedim" sözleriyle aktardı.

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

"Son günlerde gönüllü kuruluşlarımızı hedef alan son derece haksız, çirkin bir kampanya yürütülüyor. Bir belediye başkanın sorumluluğu kimseyi dışlamadan, faydalı kuruluşlara yardım etmektir. Vakıf ve derneklere savaş açmak ancak FETÖ gibi mankurt yuvalarının, uyuşturucu baronlarının işine gelir. Bizim geleneğimizin taşıyıcı sütunları millet, memleket sevdalısı vakıflardır, derneklerdir.

Hiç kimse kardeşliğimizi bölemez. Çünkü biz Kandil'den, teröristlerden talimat almıyoruz. Bizi bölemeyecekler. Ama birileri Kandil'le beraber yürüyebilir. Onlarla beraber adım atabilirler. Kalkıp da 'Benim PKK ile işim yok' diyorlarsa düşünmemiz lazım. Kalkıp da 'Benim DHKP ile ilgim yok' diyemiyorsa buraya soru işareti koyalım.

Her türlü saldırıya, operasyona karşı direnme gücü veren de işte bu ortak değerlerimize olan bağlılığımızdır. Biz gücümüzü vesayet odaklarından değil işte bugün burada olduğu gibi milletimizin birliği, beraberliğinden alıyoruz. Gücümüzü Kürtle Türkün, Arapla Boşnağın, Tatarla Zazanın, Romanla Arnavutun kardeşliğinden alıyoruz.

'BEKA KAVRAMINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR'

25 yıl önce İzmir'de nasıl bir havalimanı vardı? Geldik şimdiki Adnan Menderes Havalimanı'nı biz yaptık. Milletimiz yıllardır hasretini çektiği hizmet ve eser siyasetine bizim  dönemimizde kavuştu. Son 17 yılda demokrasimiz güçlendi, vesayet geriledi, milletimizin birlik ve beraberliği hiç olmadığı kadar perçinlendi. AK Parti her kesimin, herkesin partisidir. Dindar, seküler, gencin ve yaşlısının temsilcisi olduk. 82 milyon tüm renkleriyle kucaklaşabilen yegane hareket bizim hareketimizdir, bizim davamızdır. Cumhur İttifakı ve AK Parti iç barışın, huzurun, istikrarın, milli bekasının teminatıdır. Bu beka kavramından rahatsız olanlar var.

Bu milletin valisine 'it' diyen bir insandan siyasetçi olmaz, bunu böle bilin. Ardından da 'Ben it demedim, basitleşme dedim'. Sen kime anlatıyorsun. Görsel medya bunu tespit etmiş. Valimiz feraset sahibi, bana şunu söyledi; 'Başkanım bu seçim arifesinde davayı açarsam, doğru olur mu düşünüyorum' dedi. Ben de kendisine 'Sabırlı ol seçimlerden sonra açarsın' dedim.

'GÖRÜŞMENİN BİLGİLERİ ELİMİZDE MEVCUT'

Devletin valisi Cumhurbaşkanının o ildeki temsilcisi demektir. Onu da geç bir tarafa. Geçen akşam bir televizyon kanalında değil tüm televizyonlarda yayına giren olaylarda o moderatör denilen zat, ona bütün neler sorulacağının bilgilerini veriyor. Böylece bir televizyon programa çıkılıyor. Sayın Yıldırım'a böyle bir bilgi verilmiyor. Bu şahsa veriliyor ve inkar ediyor. Ama ne oldu? Yerin kulağı var, unutma. Ve Marmara Otel'de nasıl bir araya geldiler, kaç dakika görüştüler hepsinin bilgileri şu anda elimizde. Bu ahlaki değildir, gayriahlakidir. Ahlaksızlıktır bu, böyle bir şey olamaz. İnşallah Pazar günü milletimizin ferasetiyle kaybedeceklerdir. Siyasi yarışı kavgaya dönüştürmenin hele hele Türk siyasetine nefret söylemi bulaştırmanın hiç kimseye faydası yoktur.

23 Haziran İstanbullular günü olarak bir kez daha sandığa gidecek, büyükşehir belediye başkanını seçeceğiz. Benim size İstanbul'a neler yaptığımızı herhalde anlatmama gerek yok. Bunları en iyi bilen sizlersiniz. İnşallah Binali Bey'i seçeceğiz. Şimdiden seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

'SUUDİLER BU İŞİN HESABINI VERECEK'

Bunlara pazar günü demokrasinin sandıktan ibaret olduğunu göstermemiz lazım. 15 Temmuz gecesi birileri bankamatiklere koşarken biz demokrasimizi koruduk. Şimdi bakıyorsunuz 15 Temmuz gecesi tankların arasından kaçan korkaklar bize ve millete demokrasi dersi vermeye yelteniyor. Mısır'daki darbeye alkış tutanlar 'Erdoğan'ın akıbeti Mursi'den daha kötü olacak' dediler. Kardeşlerim şunu iyi bilin biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Katliama sesini çıkarmayanlar şimdi kürsüden ahkam kesiyorlar. İşte Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili şu anda BM raporunu açıklıyor. Ve raporlarında Suudilerin bu işte kesinlikle suçlarının, bilgilerinin olduğunu açıklıyor. Türkiye'ye karşı takındıkları tavrın yanlış olduğunu da söylüyorlar. Bunlar bu işin bedelini ödeyecekler, hesabını verecekler. Muhammed Mursi'nin ölümü normal bir ölüm değildir. Muhammed Mursi'nin ölümü kesinlikle şaibelidir. Biz bunun da takipçisi olacağız. 15 Temmuz destanını nasıl kontrollü darbe yaftasıyla itibarsız hale getirmeye çalıştıklarını gayet iyi biliyoruz. Bay Kemal öyle dedi ya. Dün demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmayanların bugün haktan ve hukuktan bahsetmeye hakları yoktur.

'16 BİN OY ÇALINMIŞTIR'

Rakip aday diyor ki, 'hırsız kim?'. Söyleyeyim. Bir oyların çalınması hırsızlar var iki usulsüzlükler var. Usulsüzlük hukuki ifadedir, çalınması olayı siyasi ifadedir. 29 binden oylar 13 bine iniyorsa bunu siyasetçi olarak bir şeyle ifade edeyeceğiz. Demek ki 16 bin oy çalınmıştır. Bunu görmemiz lazım. Neticede ne diyor, önce YSK üyelerine güvendiklerini söyleyenler daha sonra ne dediler, 'YSK'da çete var' dediler. Onların işine gelmeyen neticeyi YSK açıklayınca bu defa YSK'nın çetelerden oluştuğunu ifade ettiler. Bunlar için menfaat herşeyin üzerindedir. Ama hak inşallah tecelli etti tecelli edecek. Biz 4 gün gayet başarılı bir şekilde çalışırsak İstanbulumuz layık olduğu idareye kavuşur.

'İSTANBUL BUNLARA TESLİM EDİLEMEZ'

Ben buranın çocuğuyum, burada doğdum büyüdüm. Hemen şurada, Okmeydanı'nda. Burayı kongre merkezi haline getirdik. O günden bugüne burada ulusal, uluslararası kongreler yapılıyor. Biz şu anda Haliç'i temizliği daim kılmak için Boğaz'dan Haliç'e su pompalıyoruz. İstanbul susuz, Istranca dağlarından suyu getirdik. 2040'a kadar sorun yok. Melen'den Ömerli'ye suyu getirdik. Bir de Boğaz'ın altından tüpler yaptık. Eğer  Avrupa yakasında sıkıntı olursa Asya'dan, Asya'da sıkıntı olursa Avrupa'dan oraya su pompalamak suretiyle her iki tarafta susuzluğu giderelim dedik. Artık İstanbul'da çöp dağları yok. Ümraniye'de çöp patlaması oldu. Büyükşehir belediye başkanı, Ümraniye belediye başkanı CHP'liydi. 39 vatandaşımız orada öldü. Bunun hesabını CHP zihneyeti verdi mi? Verdi, ondan sonra Ümraniye'de olduğu gibi İstanbul'da seçim kazanamadı. Şimdi bundan sonra da kazanmaması lazım. Çünkü bunlara İstanbul teslim edilmez." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar