Ordulu kadınlardan öz savunma önlemi

Ordulu kadınlardan öz savunma önlemi
Ceren Özdemir’in öldürülmesinin ardından Ordu’da kadınlar erkek şiddetine karşı kadınlar öz savunmaya yöneliyor.

Ordu’da Özgür Aluç tarafından Ceren Özdemir’in öldürülmesinin ardından kadınlar şiddete karşı önlem almaya çalışıyor. Kentte dövüş sporlarına ilgi artarken, biber gazı ve benzeri önlem almaya çalışanlarda var.Kentte bir spor salonuda kadınlara ücretsiz kurs vermeye başladı.

Spor salonunun antrenörlerinden Serhat Kiraz, kadınlara kendilerini savunabilecekleri kadar teknik öğretmeye çalıştıklarını belirtti. Kiraz, "Sosyal medyadan duyurduk. Kick boks ve boksun dışında yakın savunma eğitimleri de veriyoruz. Ceren’in öldürülmesinden sonra buna karar verdik. İnanılmaz derecede talep oldu. Korkuyorlar ‘akşam saatlerde dışarı çıkamıyoruz’ diyorlar. Kendilerini koruması için yakın savunma eğitim veriyoruz. Birisi bıçakla saldırdığında ya da çantasını almaya çalıştığında, önünü kestiğinde en azından kendilerini korumak için teknik öğrensinler istedik. Bir hafta önce başladık. Yaklaşık 50 kişi müracaat etti. Şu an 35 kişi geliyor. Haftada 3 gün birer saat bu eğitimleri vermeyi sürdüreceğiz. Kurs süresini ilk aşamada 6 ay olarak belirledik. Bize destek verilirse hem sayıyı, hem de kurs süresini devam ettirmek istiyoruz" dedi.

"KORKMUYORUM DEMEK İSTİYORUM"

Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Elif Çolak  (23) Ceren’in okuduğu okulda eğitim gördüğünü ve bu nedenle olaydan çok fazla etkilendiğini belirterek, "Burada kendimizi savunmayı, dövüşmeyi öğreniyoruz. Ani ve tehlikeli durumlarda refleks olarak kendimizi savunmayı öğreniyoruz. Hızlı bir eğitim programına başladık. Umutla buraya geldim. Korkmuyorum demek istiyorum. Biz daha güçlüyüz kadınlar olarak hallederiz. Benim branşım kick boks aslında tatamide ringde dövüşüyoruz, ama sokakta kavga etme olayımız yoktur. Sporcu olanlar bilir, biz dışarıda dövüşemeyiz. Ama bunu sokağa taşımak gerekli olan bir şeydi. Yakın dövüş teknikleri öğreniyorum. Ringde dövüşmek farklı, sokakta dövüşmeyi öğreniyoruz, kendimizi savunabilir hale geliyoruz. Bu sporcu olanlar için bile gerekli bir şey aslında" dedi.

KENDİMİ KORUMAK İÇİN GELDİM

Kursiyerlerden Habibe Şen (23 ise  "Bir kadın olarak bu tür olaylarla fazla karşılaşmamız hepimizi çok üzüyor. Biz bu tür olayların önlenmesini istiyoruz. Sosyal medyada böyle bir projenin başlatıldığını görünce kendimi savunmasız hissettiğim için kendimi savunmayı öğrenmek istedim. Bu olay hepimizi çok etkiledi. En azından kendimi savunabileyim ki; dışarıdan bir etki olduğu zaman onun bana verebileceği zararları önleyebileyim istedim" şeklinde konuştu.

Gökçe Nur Öztürk de (22), "Ordulular olarak son zamanda bizi çok etkileyen bir olay oldu. Hepimiz çok üzüldük. Ben de dışarıdan gelecek bir güce karşı kendimi korumak için bu kursa gelmeye karar verdim. Çarşıda geziyoruz, kim iyi niyetli, kim değil, bilemiyoruz. Bir haftadır geliyorum, eğitimler güzel geçiyor. Ceren’in böyle öldürülmesi beni çok korkuttu. Çok da üzülüyorum. Onun için kendimizi korumamız gerekiyor. Kendimi savunmayı öğreniyorum" 

Öne Çıkanlar