'Oruçla ilgili hassasiyetinizden bilgimiz yoktu'

'Oruçla ilgili hassasiyetinizden bilgimiz yoktu'
Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan TV 10 yöneticilerinin tuttukları Matem Orucu’na hassasiyet gösterilmemesini HDP’li vekil meclis gündemine taşımıştı.

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun Meclis gündemine taşıyarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sorduğu TV10’un tutuklu yönetici ve çalışanlarına 12 gün tuttukları Matem Orucu boyunca uygun koşulların sağlanmamasına ilişkin Silivri Cezaevi yönetiminin tutuklu TV 10 yöneticileriyle görüştüğü öğrenildi.

Bir yıla yakın bir süredir Silivri Cezaevi’nde tutulan ve hala iddianameleri hazırlanmayan TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, programcı Veli Haydar Güleç ve kameraman Kemal Demir’e Matem orucu boyunca uygun koşulların sağlanmadığını PİRHA gündeme getirmişti. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise konuyu Meclis’e taşıyarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Soru önergesi sonrasında olayın medyada yer almasıyla cezaevi yönetimi TV 10 yöneticileriyle görüştü. TV 10 Programcısı Veli Haydar Güleç, eşi Leyla Güleç ile görüşmesinde cezaevi yönetiminin konu ile ilgili olarak kendileriyle görüştüğünü aktardı.

Güleç, cezaevi yönetiminin kendilerine, "Biz durumdan haberdar değildik, sizin oruç tuttuğunuz ve oruçla ilgili hassasiyetlerinizin olduğu, yemeklerin etsiz olması, oruç açım saati gibi konulara ilişkin bize herhangi bir bilgi iletilmedi. İletilseydi bunu gözardı etmez, hassasiyet gösterirdik" dediklerini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar