Oruçlarını sadece suyla açtılar: Çocuklarımız açsa biz de aç kalacağız

Oruçlarını sadece suyla açtılar: Çocuklarımız açsa biz de aç kalacağız
Diyarbakır'daki yeryüzü sofrasında bir araya gelen çocukları açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutuklu anneleri, oruçlarını sadece suyla açtı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü tarafından, Kayapınar'daki Roboski Parkı'nda 'yeryüzü sofrası' kuruldu.  

Aralarında çocukları açlık grevi ve ölüm orucunda olan anneler, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve milletvekilleri Remziye Tosun ile Musa Farisoğulları'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş, iftara yarım saat kala parka geldi. Yurttaşlar, beraberinde getirdikleri yiyeceklerle orucunu açtı.

Çocukları açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutuklu anneleri, oruçlarını sadece suyla açtı.

‘ÇOCUKLARIMIZ AÇSA BİZ DE AÇ KALACAĞIZ’

İftar öncesi Van F Tipi Cezaevi'nde 1 Mart'tan beri açlık grevinde olan İhsan Topuz'un annesi Halime Topuz, açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekerek, "Oruçluyuz ama çocuklarımız açlık grevindedir. Ondan kaynaklı da bir şey yiyemiyoruz. Onlar açsa bizler de aç kalacağız" dedi. Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen anne Topuz, açlık grevcilerinin taleplerinin bir an önce karşılanmasını ve yaptıkları açıklamalarının gereğini yerine getirmesini talep etti. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar