Oyuncu Ferdi Merter yaşamını yitirdi

Oyuncu Ferdi Merter yaşamını yitirdi
Oyuncunun ölümünü kızı Almula Merter Churm duyurdu.

Oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçının ölümünü İngiltere'de yaşayan kızı Almula Merter Churm, sosyal medya üzerinden duyurdu. Sosyal medyada duygularını paylaşan kızı, "Babam beni böyle bırakıp gitmek var mıydı? Canım babamı, tiyatro üstadımı, atamı, ustayı az önce kaybettik. Canım babam ışıklarda uyu. Seni çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Merter’in ölümünün ardından tiyatro ve sinemanın bilinen isimleri de sanatçının ölümüne duydukları üzüntüyü sosyal medya platformundan paylaştılar.

Ferdi Merter'in kardeşi, tiyatro ve sinema sanatçısı Enis Fosforoğlu, "Ağabeyimdi. Işıklar yer değiştirdi" mesajıyla duygularını dile getirirken oyuncu Behzat Uygur, "Bir tiyatro emekçisini daha kaybettik. Mekanın cennet olsun Ferdi Merter." İfadeleriyle taziyesini iletti.

Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu da Merter’in ölümü üzerine bir açıklama yaptı. Terzioğlu, "Babamız, abimiz, başkanımızdı. Film-San Vakfına 4 yıl boyunca çok büyük emekleri oldu. Onu hiç unutmayacağız. Çok üzgünüm. Nurlarda yat Ferdi Merter." sözleriyle üzüntüsünü aktardı.

Taziyesini dillendiren bir diğer oyuncu ve yönetmen ise Levent Tayman oldu. Tayman, "Türk tiyatrosunun duayeni Ferdi Merter’i, babamızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Sensiz zor olacak." mesajıyla üzüntülerini bildirdi. Oyuncu İpek Tenolcay da "Allah senden razı olsun hocam, sevdirdiklerin, öğrettiklerin ve desteğin için. Nur içinde yat." yorumunu yaptı. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar