Oyuncular dizilerdeki şiddete dair konuştu

Oyuncular dizilerdeki şiddete dair konuştu
Oyuncular Atalay Taşdiken,Mehmet Aslantuğ ve Uğur Polat televizyon kanallarında yayınlanan dizilere dair eleştirilerde bulundu.

Dizilerdeki mafya ve çete savaşlarını eleştiren oyuncular toplumun şiddete sevk edildiğini söyledi.Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü'nde kurulan Art Colony'in açılışına katılan ünlü oyuncular Mehmet Aslantuğ, Uğur Polat ve Yönetmen Atalay Taşdiken son yıllarda artış gösteren şiddet içerikli diziler hakkında değerlendirme yaptı.Üç sanatçının ortak fikri şiddetin halkın bir talebi olmadığı halde ön plana çıkartıldığı yönünde


"TOPLUMSAL OLARAK BÜYÜK BİR TRAVMAYA DOĞRU GİDİYORUZ" 

Film Yönetmeni Atalay Taşdiken halkın beklentisinin şiddet olmadığını öne sürerek "Türkiye'de özellikle televizyon sektöründe televizyonların halkın talebini, halkın beklentisini dikkate aldığını düşünmüyorum. Bu biraz kanal yöneticilerinin reyting denilen canavara yenik düşmesi. Şiddet insanlık varlığı boyunca bir nevi porno diyelim maalesef çok ilgi ve dikkat çeken, insanları provoke eden bir şey. Bundan sonra da öyle olacak. Sonuç olarak halk beklentisi, halkın iradesinin karşılığı bu değil. Özellikle genç kuşağın doğruyu ve yanlışı ayırt etmekle ilgili çok önemli rehberlere, büyüklerin önermelerine ihtiyaçları var. Örnekler bunlar olunca da çocukların seçeneği kalmıyor. Toplumsal olarak büyük bir travmaya doğru gidiyoruz" dedi.

"ŞİDDET TALEP EDİLİR HALE GELDİ"

Mehmet Aslantuğ şiddet içeren dizilerin talep sonucu değil rant sağlamak amacıyla talep ettirilen bir hale büründüğünü belirterek, "Böyle bir talep var mıydı yoksa bunlar yapıldıkça böyle bir talep mi oluştu? Bunlar tartışma konusu. Ben ilkinden yana fikrimi kullanıyorum. Yani daha kolayı, kısmen etki edeni, kısmen rant imkanı veren şeye evrildi ve zamanla da talep edilir hale geldi. Toplumun kültürel alanda, popüler taraf da dâhil televizyon, sinema gibi diğer alanlar da maalesef bu çizmenin, darbenin teslim aldığı bir sürü şey var. Sebebi tek değil, bu sonucun bir sürü bileşeni var. Bu ülkenin algıda irtifasını olumsuz etkileyen ne varsa bunların da sebebi tek değil çok" dedi.Aslantuğ  dijital dizi ve film platformları içinse; "Orada vahşi kapitalizmin kuralları işliyor, oralara cümle kurmaya bile gerek yok" ifadesinde bulundu.


Oyuncu Uğur Polat, şiddet içerikli dizi ve filmlerin çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkilendiğini belirtti, "Bir yere kadar bu da bitecek, sonra başka bir furya başlar bu iş böyle. Gazetelerde 3. sayfa haberlerini okuyoruz. Özellikle çocuklar ve genç yaştakiler etkileniyor ama buda bitecek" dedi.
 

Öne Çıkanlar