'Özel Harekat Polisi' Berlin'de mi?

'Özel Harekat Polisi' Berlin'de mi?
Türkiye'nin 'Özel Harekat Polisi' amblemli otomobillerin Berlin sokaklarında dolaştığı tespit edildi. Sol Parti Milletvekili Hakan Taş konuyla ilgili polise şikayette bulundu.

Ayşegül KARAKÜLHANCI


ARTI GERÇEK - Berlin'de yaşayan Türkiyeli muhalifleri açıkça korkutmak için yapıldığı düşünülen, üzerinde 'Özel Harekat Polisi' amblem ve yazısının yer aldığı en az üç araba tespit edildi.

Almanya Sol Parti'nin (Die Linke) iç politikalardan sorumlu ve Berlin eyalet Parlamentosu Milletvekili Hakan Taş bizzat kendisinin de bu otomobillerden birini gördüğünü ve polise suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Alman basınına da konu olan olaya ilişkin Taş, "Bu gibi araçların sokaklarda dolaşması Berlin'de yaşayan insanların güvenliğini tehlikeye sokuyor. Gereksiz yere şüphe ve Erdoğan iktidarına muhalif olan herkesin içerisine bir korku salıyor" dedi. Milletvekili bu arabaların genelde Berlin'de Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadıkları Berlin Mitte, Kreuzberg, Neukölln gibi ilçelerde dolaştığını söyledi.

Taş, ayrıca bu arabaların herhangi sıradan bir vatandaşın alamayacağı kadar, örneğin BMW 7 gibi lüks ve pahalı otomobiller olmasının da  başka dikkat çeken bir özellik olduğunu söyledi.

Geçmişte burada yaşayan muhalifler hakkında bilgilerin toplanıp Ankara'ya gönderildiğini de hatırlatan Taş, bu araçların da bu konunun bir devamı olma şüphesinden dolayı polise suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

'Bu araçların Almanya'daki MİT elemanlarıyla bir ilişkisi var mıdır' sorumuza Taş, "Direk MİT'e konsolosluğa ait olmaları halinde konsolosluğun plakalarını taşımaları gerekirdi. Fakat bunlar normal Berlin plakalı araçlar olduğundan, burada resmi olarak çalışan MİT elemanlarıyla bağlantılıdır demek doğru olmaz. Fakat burada yaşayan gizli istihbarata ya da direk Türkiye'deki polise, devlet makamlarına çalışan kişler olma olasılıkları oldukça yüksek" yanıtını verdi.

"ALMAN DEVLETİ'NCE DERHAL ARAŞTIRILMASI GEREKİR"

Berlin'de yaşayan muhalifler açısından tehlike arz etmesinin nedenini ise "şüphe ve korku uyandırıyor" diye açıklayan Sol Parti Milletvekili bu konunun Alman Devleti'nce derhal araştırılması ve çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya'da Türk makamlarının aracının dolaşmasının maalesef suç teşkil etmediğini ifade eden Hakan Taş, "Ancak bu kişiler özel kişilerse ve bu amblemleri bire bir arabalarına yapıştırmışlarsa bunun suç kapsamına girdiği" bilgisini paylaştı. Taş, "Polisin öncelikle soruşturmayı başlatması, bu arabaları bulması, kimlere ait olduğunu tespit etmesi gerekiyor. Arabalarının ikisinin plakaları belli ve araştırma başladı" dedi.

Bu araçların bu şekilde Berlin'de dolaşmasının suç olup olmadığı tüm bu araştırmanın yapılmasının ardından ortaya çıkacak.

TAŞ DAHA ÖNCE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Sol Parti Milletvekili Taş, 2017'nin mayıs ayında Ankara ve Berlin arasında Türkiye'de yapılan Anayasa ve Başkanlık referandumu nedeniyle siyasi krizin yaşandığı dönemde Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde Türk milliyetçisi bir kişi tarafından fiziksel ve sözlü saldırıya maruz kalmıştı. 
 

Öne Çıkanlar