Özgür Gündem'le dayanışan Ahmet Nesin hakkında yakalama kararı

Özgür Gündem'le dayanışan Ahmet Nesin hakkında yakalama kararı
KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan insan hakları savunucuları ve gazeteciler hakim karşısına çıktı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katıldıkları için 'örgüt propogandası' iddiasıyla yargılanan hak savunucuları ve gazeteciler bu gün hakim karşısına çıktı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen günün ilk duruşmasında kapatılan Özgür Gündem gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni ve İstanbul Barosu Başkan Adayı Avukat Eren Keskin ile gazetenin yazar ve yöneticileri Reyhan Çapan, Reyhan Hacıoğlu, Nuray Özdoğan, Celalettin Can, Ayşe Batumlu, Ayşe Berktay, Filiz Koçali, Hüseyin Aykol yargılandı.

Başka bir dosya kapsamında yargılanan Eren Keskin, Hüseyin Aykol ve Züleyha Yılmaz'ın davalarının da bu dava ile birleştirildiği görüldü. Duruşma savcısı önceki mütalaasını tekrar ederek, birleşen dosyalar ile birlikte esas hakkındaki mütalaasını değiştirebileceğini belirtti. Savcı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini istedi.

NÖBETÇİ YAYIN YÖNETMENİ AHMET NESİN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan ve 'Örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla yargılananlardan insan hakları savunucuları, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci Ahmet Nesin’in duruşmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada Ahmet Nesin'in Fransa'nın Paris kentinden talimatla verdiği ufadenin dosyaya girdiği görüldü. Fransa mahkemesine talimatla verilen 4 kelimelik "İlk ifademi tekrar ediyorum" cümlesinin Türkçe'ye çevrilmediği görülünce, mahkeme ifadenin çevrisinin yapılmasına karar verdi.

Duruşma savcısı,  Ahmet Nesin hakkındaki yakalama kararı verilmesi ve bilirkişiye gönderilen savunmanın beklenilmesini istedi.

Bilirkişi raporun sonucunun beklenilmesine karar veren mahkeme, Ahmet Nesin hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Ocak 2019 tarihine ertelendi.

Önderoğlu, Fincancı ve Nesin, 675 Sayılı KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma kampanyası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bir gün süreyle 'nöbetçi genel yayın yönetmenliği' yaptıkları için, 20 Haziran 2016’da gözaltına alınmış ve tutuklandıktan sonra 30 Haziran 2016’da adli kontrol şartıyla tahliye edilmişlerdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar