Özlem Albayrak: AK Parti için büyü bozuldu demenin tam vaktidir

Özlem Albayrak: AK Parti için büyü bozuldu demenin tam vaktidir
Albayrak: Elbette ‘İstanbullu, iki kilo patatesle üç soğana şehri verdi’ diyenlerden değilim.

Yeni parti tartışmalarına ilişkin her gün çeşitli iddialar ortaya atılırken, bu krizle çalkalanan AKP cephesinde ise Erdoğan ‘herhangi bir ayrılık yok’ mesajı vermeye çalışıyor.

Ancak iktidar medyasında durum pek öyle görünmüyor.

Hükümete yakın gazetelerden Yeni Şafak’ın köşe yazarı Özlem Albayrak, AKP'de seçim sonuçlarıyla başlayan ve eski bakan Ali Babacan’ın AKP’den ayrılışıyla başlayan bir ‘yaprak dökümü’ sürecine girildiğini yazdı. Albayrak, "Sadece İstanbul seçim sonuçlarına değil, parti içinde uzun zamandır süren yaprak dökümünün son halkası olarak eski Bakan Ali Babacan’ın da ayrılarak Abdullah Gül’le birlikte bir parti kurma çalışmalarına başlamasına da bakarsak, diyebiliriz ki, ‘büyü bozuldu’ ifadesini kullanmanın tam vaktidir" ifadelerini kullandı.

"AK Parti’nin toplumun yarısından çoğuyla kurduğu özel bağın gevşemeye, eprimeye başlamasının miladı hakkında muhtelif rivayetler olsa da, görünür olduğu ilk nokta İstanbul seçimleriydi" diye düşünen Albayrak, ekonominin  dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de seçmen davranışını yönlendiren önemli faktörlerden biri olduğunu kaydetti.

‘İSTANBULLU, İKİ KİLO PATATESLE ÜÇ SOĞANA ŞEHRİ VERDİ DİYENLERDEN DEĞİLİM’

"Ve AK Parti ile millet arasında gönül bağı diyebileceğimiz derecede kavi şekilde kurulan ilişki, 17 yıllık zaman zarfında hiçbir vakit ekonomi ile sınanmamıştı. Bu bir ilk" diyen Albayrak’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Elbette ‘iki kilo patatesle, üç soğana şehri verdi İstanbullu’ diyenlerden değilim, bu cümleyi kurmak eski muktedirlerin düştüğü kibir hatasına düşmek olur ki, zaten 15 Temmuz’da kelleyi koltuğa alıp sokaklara çıkan, vatan uğrunda şehitler, gaziler veren bu milletin hak ettiği yargı da bu olmazdı doğrusu."

‘BÜYÜNÜN BOZULMASINA NEDEN OLAN EKONOMİ DEĞİL’

"İstanbul’un CHP’ye geçmesi noktasına gelinmesinde birden çok faktör rol oynadı. Büyünün bozulmasına neden olan ve çoğu maddi olmayan bu faktörlerin bir kısmına daha önce değinmiştim. Ekonomi ise maddi sebepler arasında ve kabul edelim ki sıkı bir sebep."

‘EKONOMİ BİR BİLİM OLARAK GÖRÜLMELİ’

Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın başında olduğu ve daimi kriz içerisinde olan ekonomi yönetimine ilişkin muhalefetin eleştirileri sürerken, yeni Şafak yazarı Albayrak yazısında ayrıca, "Ekonomiyi birbiriyle bağlantılı unsurlardan oluşan bir bilim olarak görmek gerektiği ortada" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar