'Milyonlarca liralık işler seçim öncesi dağıtılıyor'

'Milyonlarca liralık işler seçim öncesi dağıtılıyor'
AKP’nin Ankara adayı Özhaseki için belediyenin tüm olanaklarının seferber edildiği belirtilirken, milyonlarca liralık işlerin seçim öncesi dağıtıldığı iddia edildi.

AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde milyonlarca liralık ihalelere ilişkin çarpıcı bir iddiada bulunuldu. Ayrıca belediyenin tüm olanaklarının AKP'nin Ankara Büyühşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki için seferber edildiği öne sürüldü. 

Sözcü gazetesi Saygı Öztürk, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki milyonlarca liralık ihaleyi gündeme getirerek ihale kapsamında alınan malzemeleri gündeme getirerek "Ne yapıldı bunlar?" diye sordu. Yazısına, 'Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yılın skandalı' başlığını atan Öztürk ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettirilen Melih Gökçek’in yerine getirilen Mustafa Tuna’nın belediyede bir etkisinin kalmadığı ve her şeyin AKP’nin yerel seçimdeki Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin kontrolünde olduğunu iddia etti.

‘MİLYONLARCA LİRALIK İŞLER SEÇİM ÖNCESİ DAĞITILIYOR’

Tuna’nın belediye başkanlığına getirilmesinden sonraki 10 milyon liralık bir ihale olayını anlatan Saygı Öztürk, milyonlarca liralık ihalelerin seçim öncesi dağıtıldığını ifade ederek belediyede yaşananları şöyle anlattı:  "Melih Gökçek'in istifa ettirilmesinden sonra yerine Mustafa Tuna getirildi. O da, belediyenin peyzaj, fuar başta olmak üzere birçok organizasyonunu yapan ANFA Şirketi'nin genel müdürlüğüne Orhan Kaya'yı getirdi. Görevini yerine getirmiş olacak ki, geçen hafta istifa ettirildi, yerine, AKP Çankaya Belediye Meclis Üyesi Ferhat Türk atandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Melih Gökçek döneminde 60 bin lirayı geçen ihalelerde genel sekreterin onayı gerekiyordu. Ama son dönemlerde bunun hiç dikkate alınmadığı anlaşılıyor. Milyonlarca liralık işler seçim öncesi dağıtılıyor. Onlardan da seçim çalışmalarına gönüllü olarak yardımda bulunmaları isteniyor."

‘NE YAPTINIZ O ÇANTALARI?’

10 milyon değerindeki iki ihaleyi soran Öztürk, "Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Limited Şirketi'nin iki ihalesinden söz edelim: Birinci ihale 15 Mayıs 2018 tarihinde yapıldı. İhale sonuç belgesine göre yaklaşık maliyeti 3 milyon 850 bin lira tuttuğu belirtilen 8 kalem ajanda, defter, broşür ve çanta alımı için ihaleyi kazanan firmayla 3 milyon 500 bin 350 liraya sözleşme imzalandı. Bu işleri firmanın bir ay içinde teslimi de öngörüldü. İkinci ihale 16 Kasım 2018'de imzalandı. Yaklaşık maliyeti 7 milyon 500 bin lira tutarında ajanda, takvim ve elyaf çanta alımı öngörüldü. İhale bedeli 7 milyon lira olarak belirlendi. Teslimi de 20 Kasım 2018'de başlayıp 19 Nisan 2019'da bitmesi sözleşmede yer aldı. İki ihaleyi de Ankara'da bulunan Elektrosim Teknoloji Marketi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazanmıştı. Firma için bir şey demiyorum ama belediye şirketi KDV'si hariç 10 milyon 500 bin 350 liralık elyaf çanta, ajanda, takvim bastırıp bunları kimlere dağıttı acaba? Bu işleri bilenler, 200 binden fazla çantanın yapılması gerektiğini belirtiyorlar. İyi de Büyükşehir Belediyesi bunları gerçekten dağıttı mı, yoksa önemli bir bölümü kağıt üzerinde mi kaldı? Düşünün, bunu belediyenin onlarca şirketinden sadece birisi yaptı. Ya diğerleri? Varın hesaplayın" ifadelerini kullandı.

‘BU NE LÜKS’

Ankara Belediye Başkanı Tuna’nın göreve getirdiği Orhan Kaya'ye değinen Öztürk, "ANFA Genel Müdürü, 495 bin liraya makam otomobili aldı. Kendisinden önceki genel müdürün 5 makam otomobili bulunduğunu, onları iade ettiği söyledi. Bu ne lüks be kardeşim" yorumunu yaptı.  

‘BELEDİYENİN TÜM OLANAKLARI ÖZHASEKİ İÇİN SEFERBER’

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Refik Tuzcuoğlu'nun Özhaseki’nin seçim organizasyonlarını yürüttüğünü ve belediyenin bütün olanaklarını Özhaseki için seferber ettiğini yazan Öztürk, "Belediyede konuşulan, Mustafa Tuna'nın tamamen devre dışı bırakıldığıdır. Belediyeyi Özhaseki'ye teslim etmediyse, mesai saati içinde belediye çalışanlarını nasıl oluyor da Özhaseki'nin toplantısına gönderiyor?" diye sordu.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar