Pakdemirli: Gönüllere giremedik

Pakdemirli: Gönüllere giremedik
İzmir özelindeki sonuçları değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'gönül işi' diye başladıkları seçimlerde gönüllere giremediklerini itiraf etti.

Seçim sürecinin en kutuplaştırıcı konuşmalarını yapan AKP'li siyasetçilerden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AKP İzmir İl Başkanlığında yeni başkan Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret ettikten sonra partililerle de bir toplantı yaptı. 

İzmir genelindeki sonuçları değerlendiren Pakdemirli, 'gönül işi' başlığıyla başladıkları seçim sürecinde izledikleri düşmanlaştırıcı siyasetin uğredığı yenilgiyi, "İzmir'de tam anlamıyla gönüllere giremedik" itirafıyla dile getirdi.

'ÖNCE KENDİ İNSANIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM'

Seçim sürecinde kendi partisi AKP ve ortağı MHP'nin dışında kalan partileri 'Vatan haini' ilan eden konuşmalara imza atan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, seçmenin hem olumlu hem de olumsuz mesajlar verdiğini beleirterek, seçmenin mesajını hem İzmir’de hem de Türkiye çapında iyi analiz etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

'Vatan haini' suçlaması yaptıkları partiler ve seçmenlerine yönelik bir özeleştiride bulunmayan Pakdemirli, 'gönül almaya' kendi insanlarında başlayacaklarını belirttti: "Önce kendi insanımıza sahip çıkmamız lazım, kendi küslerimizle barışmamız lazım. Kendi insanımıza sahip çıkamıyorsak, kendi insanımızla aramız iyi değilse başkalarının ne oyunu, ne gönüllerini alabiliriz" ifadeleri kullandı.

'DEMEK Kİ BU İLÇELERİMİZDE GÖNÜLLERE GİREMEDİK'

Seçimlerde oya dönüşmemiş olsa da İzmir’de kendilerini anlatma yolunda bir adım attıklarını söyleyen Pakdemirli, "Tabii ki 7 belediyemizin 4’e düşmesi bizi üzdü. Kıl payı kaçan belediyelerimiz var. Gönül işi diyoruz, demek ki bu ilçelerimizde gönüllere giremedik. İzmir’le ilgili gördüğüm eksik şu: Hiçbir zamana yayılan çalışmalar yapamıyoruz. Son 3-5 aya sığan çalışmalarla İzmir’in gönlüne girmeye çalışıyoruz."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar