Pakdemirli: Guinness rekorlar kitabına gireceğiz

Pakdemirli: Guinness rekorlar kitabına gireceğiz
Ağaç katliamlarının ardından orman yangınlarındaki ihmallerle de gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bakanlığının ağaç dikimiyle rekorlar kitabına gireceğini iddia etti.

Başta Kaz Dağları olmak üzere yurdun bir çok bölgesindeki maden aramaları projelerinde yapılan orman katliamlarının ardından günlerce süren Ege'deki orman yangınlarının  söndürülememesindeki ihmallerle kamuoyu eleştiri ve tepkilerinin hedefi haline gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli en son İzmir’deki orman yangınlarına müdahale edemeyen Türk Hava Kurumu'nun (THK) uçakları hakkında skandal ifadele imza atmıştı.

THK’nin 6 uçağının 3’ünde motor olmadığını belirtip, "3 tanesi de yağ akıtıyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar. Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor" açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı, daha açıklamasının etkisi sürerken ilginç bir açıklamaya daha imza attı.

DAHA ÖNCE DİKİLEN FİDANLARIN ÇOĞU BAKIMSIZLIKTA KURUMUŞTU 

Yangınlarında yok olan ağaçların yerine Sonbahar'da 3 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu projeyle Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Pakdemirli'nin "11 Kasım'da Guinness rekorlar kitabına girmek üzere açıklayacağımız illerde fidan dikimine davet ediyorum" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada hangi bölgelere ne tür fidan dikimi yapılacağı hakkında bir bilgiye rastlanmazken, bu güne kadar her yere çam dikilmesi gibi tepki çeken bir projenin uygulanmasından da endişe ediliyor.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar