Palu ailesinin baba dışındaki tüm fertleri tutuklandı

Palu ailesinin baba dışındaki tüm fertleri tutuklandı
Kocaeli'de 11 yıl önce anne ve kızının kaybolmasıyla ilgili devam eden soruşturmada cinayet şüphesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 7 kişilik Palu ailesinden 6'sı tutuklandı.

Bir TV programıyla gündeme gelen Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Meryem Tanhal ve kızı Melike'nin kaybolmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan aile fertlerinden baba Harun Palu dışındaki tüm fertleri tutuklandı.

Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tanhal ve kızı Melike, 11 yıl önce kaybolmuş, Harun ve Havva Palu çifti, o zaman polise yaptıkları ihbarda, kızları Meryem ve torunları Melike Tahnal'ın öldürülüp, cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü iddia etmişti.

İddia üzerine Tütünçiftlik sahilinde yapılan aramalarda hiç bir sonuca ulaşılamamıştı.

Havva Palu'nun damadı Tuncer Ustael'in bir televizyon programında, anne ver kızın o dönem cesetlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğünü yeniden iddia etmesi üzerine polis kadavra köpekleri ile bölgede çalışma yaptı.

TÜM AİLE GÖZALTINA ALINDI

Araştırmalar sırasında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı, Palu Ailesi fertleri için Meryem ve Melike Tahnal'ın öldürülerek gömülmesi olayı hakkında aile hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan yakalama kararı çıkarttı.

Talimat üzerine 4 gün önce İzmit Karabaş Mahallesi İskete Sokak'ta yaşayan Palu ailesinin evine giden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro amirliği ekipleri, anne Havva Palu, baba Harun Palu, çocukları İsa Palu, Fatih Palu ve Ayşe Palu'yu gözaltına aldı.

BABA HARİÇ TÜM AİLE TUTUKLANDI

Aynı anda Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla ailenin katıldığı televizyon programının stüdyosuna da giden ekipler, Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael'i de canlı yayın sırasında gözaltına aldı.

Meryem ve Melike Tahnal'ın öldürülerek gömülmesi olayı hakkında aile hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan savcılığa çıkan kayıp Meryem Tahnal'ın annesi Havva Palu, ağabeyi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu, Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael, tutuklanarak cezaevine gönderilirken baba Harun Palu serbest bırakıldı. (DHA)

Öne Çıkanlar