Panahi'nin kardeşi: Her an idam edilebilir

Panahi'nin kardeşi: Her an idam edilebilir
Bir süredir akıbeti hakkında bilgi alınamayan Panahi, iki ay aradan sonra bugün anne-babasıyla görüştürüldü.

ARTI GERÇEK- İran'da idam cezasına çarptırılan Kürt aktivist Panahi'nin cezasının her an infaz edilebileceği belirtilirken, kararı protesto çağrıları yükselmeye devam ediyor. Panahi ailesi ve avukatlarının cezaevi önündeki bekleyişleri karşılık buldu. Panahi'nin anne ve babasının 2 ay aradan sonra oğullarını görmesine izin verildiği belirtildi. Panahi ile görüşen annesi oğlunun sağlık durumuna ilişkin konuştu: "Ramin'in görüşüne gittim. Durumu iyi değil. Sağlığı kötü. Daha önce görüşüne gittiğimde sağlığı daha iyiydi. Ama bu kez öyle değil. Halk Ramin'e sahip çıksın. Kalbinden ve gözlerinden rahatsız. İğne vuruyorlar. Lütfen ona sahip çıkın" dedi.

"İDAM EDİLECEĞİNE İLİŞKİN KAYGILAR GİDERİLMEDİ"

Kürdistan 24 televizyonuna konuşan Panahi'nin kardeşi Amjad Hüseyin Panahi, Ramin'in infaz edilmediği bilgisini aldıklarını ancak idam edileceğine ilişkin kaygılarının giderilmediğini belirtti. Amjad Hüseyin Panahi, "Korkumuz o ki her an idam edebilirler. Bu risk ortadan kalkmış değil" dedi.  

"SAĞLIK DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR"

Amjad Hüseyin Panahi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise Panahi'nin açlık grevini hala sürdürdüğü ve sağlık durumun kötü olduğuna dikkat çekti. Yetkililerin Panahi'nin açlık grevini sonlandırması durumunda kendisini idam etmesinden kaygı duyduklarını ifade eden Amjad Hüseyin Panahi, "Ramin grevi sonlandırmayı düşünmüyor. İstiyorlarsa beni böyle idam etsinler" dediğini aktardı. Artı Gerçek'e konuşan avukatları 'Panahi'den bugün bir haber almayı umduklarını' açıklamıştı.

İLGİLİ HABER: PANAHİ İÇİN KAMPANYA

Ramin’in kardeşi Amjad Hüseyin Panahi sabah saatlerinde twitter adresinden paylaştığı mesajında, "Sabahın erken saatlerinden itibaren Ramin ailesi ve avukatları Recişehr Hapishanesi’nin önünde bekliyor. Ramin’den hala haberimiz yok. Gerçeği yansıtmayan kimi haberler aile ve Ramin'in dostlarını üzüyor. Geçerli kaynaklardan haberleri doğrulayana kadar yanlış haberler yayınlamayın" diyerek aile ve avukatları tarafından bir açıklama yapılıncaya kadar söz konusu haberlere itibar edilmemesini istedi. Amcad Panahi, ailenin bekleyişini gösteren fotoğraf ile paylaştığı son mesajda da "İdam cezasının iptali için ailenin Recaişehr hapishanesi önündeki bekleyişi sürüyor" diye yazmıştı. 

İLGİLİ HABER: İDAM MAHKUMU PANAHİ CEZAEVİNDEN SESLENDİ

Ailesi Ramin'le 2 ay aradan sonra ilk kez görüştü.  

PANAHİ'NİN AVUKATLARI: SAĞ YA DA ÖLÜ OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Artı Gerçek'e konuşan Panahi'nin avukatları Osman Muzeyen ve Hüseyin Ehmedi Niyaz sabah saatlerinde hükümet adına infaz bilgisi vermeye yetkili kişiler ile görüşmek için Tahran'da bulunan Evin cezaevine geldiklerini ancak görüşmeye ilişkin girişimlere henüz bir yanıt alamadıklarını belirtti. 

Panahi'yi henüz göremediklerini söyleyen avukatlar, ailenin bir grup aktivist ile Recaişehr hapishanesi önündeki bekleyişlerinin devam ettiğini kaydetti. 

 

Süleymaniye'de bir grup konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar