Pence: ABD Kaşıkçı'nın öldürülmesini karşılıksız bırakmayacak

Pence: ABD Kaşıkçı'nın öldürülmesini karşılıksız bırakmayacak
ABD Başkan Yardımcısı Pence, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili, Türkiye'ye gelen CIA Direktörü Haspel'ın vereceği bilgileri beklediklerini vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, CIA Direktörü Gina Haspel'in Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili kanıtları incelemek için Türkiye'de olduğunu söyledi.

Washington'da bir konferansta konuşan Mike Pence, ''CIA Direktörü şu an kanıtları gözden geçirmek için Türkiye'de. Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra Başkan Trump, Amerikan halkının değerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek'' dedi.

Sputnik'in aktardığına göre Pence, CIA Direktörü Haspel'in kendilerine vereceği bilgileri beklediklerini vurgulayarak, "CIA Direktörü geri döndüğünde, Başkan'ı, beni ve tüm ekibi, Türklerin ne (kanıtlar) topladığıyla ilgili bilgilendirecek. Amerikan halkına bu işin en dibine kadar ineceğimizin güvencesini vermek istiyorum. Bir gazetecinin, bir muhalifin, masum bir adamın gaddarca öldürülmesini Amerika karşılıksız bırakmayacak, uluslararası toplumun da karşılıksız bırakmamasını bekliyorum" diye konuştu.

Kaşıkçı'nın öldürülmesini "özgür ve bağımsız basına bir saldırı" olarak değerlendiren Pence, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarına değinerek, "Erdoğan'ın bu sabah yaptığı konuşmadaki, bu vahşi cinayetin önceden planlandığı yönündeki sözleri, Suudi rejiminin daha önceki değerlendirmeleriyle tamamen çelişiyor." dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar