Pentagon kaynağından İncirlik açıklaması: Türkiye'yi yapıcılığa teşvik ediyoruz

Pentagon kaynağından İncirlik açıklaması: Türkiye'yi yapıcılığa teşvik ediyoruz
Pentagon kaynağı 'Türkiye’deki güçlerimizi, bu ülkenin korunmasına yardım etmeye, yönelik sorumluluğumuzun sembolü olarak görüyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gerekirse İncirlik Üssü’nün kapatılabileceğini söylemesinin ardından bir Pentagon kaynağı, Türkiye ile ilişkilerini korumak için çaba gösterdiklerini ifade etti. Sputnik’e konuşan kaynağa göre, Washington Türkiye’yi S-400 ve Suriye konusunda daha yapıcı bir politikaya teşvik ederek diyalog kurmaya çalışıyor.

Pentagon kaynağı, "Türkiye’deki güçlerimizi NATO müttefikimiz, stratejik partnerimiz olan bu ülkenin korunmasına yardım etmeye, çalışmaya yönelik on yıllardır var olan sorumluluğumuzun sembolü olarak görüyoruz" dedi.

Kaynak, Washington'ın Türkiye'yi S-400, Suriye ve fikir ayrılıklarının bulunduğu başka konularda daha yapıcı politikaya teşvik ederek diyalog kurmaya çalıştığını ifade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Kongresi'deki Ermeni Soykırımını tanıyan kararına tepki göstererek, İncirlik Hava Üssü'nün ABD'nin kullanımına kapatılabileceğini söylemişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar