Peri Bacaları'ndaki otel inşaatını haberleştiren muhabire ölüm tehdidi

Peri Bacaları'ndaki otel inşaatını haberleştiren muhabire ölüm tehdidi
Peri Bacaları'nda yaşanan 'otel inşaatı krizi' tepkiler sonrası durdurulmuştu.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki Peri Bacaları'nın yanına inşa edilmek istenen otel inşaatı, basına yansımasının ardından kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kamuoyunun tepkisinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, inşaatın durdurulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Nevşehir ili Göreme beldesinde otel inşaatı yapıldığına dair haberler basına yansımıştır. Konu Bakanlığımız tarafından ivedilikle incelemeye alınmıştır. Anadolu ve dünya kültürünün istisnai değerlerinden olan peri bacalarına yakın bir noktada başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur" denildi.

KAÇAK YAPIYI HABERLEŞTİRDİĞİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANI VE İNŞAAT SAHİBİ TEHDİT ETTİ

Ancak haberi gündeme taşıyan İHA muhabiri Coşkun Sağlamdin, belediye başkanı ve inşaat sahiplerince ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

 

 

Muhabire yapılan tehdidi sosyal medyadan duyuran CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, yaptığı paylaşımda, "Peribacalarına yapılan kaçak inşaatları deşifre eden İHA Muhabiri Coşkun Sağlamdin’in belediye başkanı ile inşaat sahiplerince ölümle tehdit edilmesini kınıyorum. İHA Muhabiri Sağlamdin, kamu adına gazetecilik yapmış ve görevini yerine getirmiştir. Sağlamdin yalnız değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar