Perinçek: Milyonlarca CHP'li bonzai içip HDP'ye oy verdi

Perinçek: Milyonlarca CHP'li bonzai içip HDP'ye oy verdi
Yüzde 0,2 oy alan Perinçek, CHP'lilerin, bonzai, esrar içip HDP'ye oy verdiğini, Vatan Partisi tabanının da duman altı kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı olmak için toplanan imzanın altında oy alan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 98 bin 951 oyla, yüzde 0,2’de kaldı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Perinçek, partisinin aldığı oy için, "Bizimkiler öncü oy. Seçmen 'Önce vatan' dedi ama teröre karşı mücadelede esas olarak AKP ve MHP mevzisine yığıldı. Çünkü onlar hükümette ve gelecek hükümetin sahipleri olarak gözüküyor" dedi.

Vatan Partisi'nin oylarının bütün Güneydoğu illerinde beş ile on kat arasında büyüdüğünü söyleyen Perinçek, "CHP'nin güçlü olduğu Ege ve Trakya'da da düşüş oldu. Büyük kentlerde de daha zengin kesimlerin oturduğu Çankaya gibi, Beşiktaş, Kadıköy gibi Vatan Partisi'nin oylarını düşürürken varoşlarda yükseldi" dedi.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'ye konuşan Perinçek, Güneydoğu'da aldığı oylar için, "Vatan Partisi'nin teröre karşı mücadeledeki kararlılığı halk içinde oy topladı. Güvenlik görevleri AKP ve MHP'ye verdi halk ise Vatan Partisi'nde verdi. Ama güvenlik görevlileri içerisinde de Vatan Partisi'ne karşı çok büyük bir ilgi ve beğeni var" dedi. 

'OYLARIMIZ AKP VE CHP ARASINDA PAYLAŞILDI'

Perinçek, 'Oylarınız Ege'de neden düştü' sorusuna şöyle cevap verdi:

"Tayyip Erdoğan düşmanlığı, Ege'de, Trakya'da o kadar ağır ki, "Aman bu adamdan kurtulalım" fikriyle oylarımız CHP'ye kaydı. Mesela İzmir'den iki köyle konuştum. Sarılar köyündeki 60 oyumuz 16'ya düştü. Dediler ki, 'Erdoğan geliyor, aman kurtulalım bundan' korkusuyla ağırlıklı olarak Muharrem İnce'ye yöneldiler. 'CHP, PKK'yı meclise sokuyor' korkusu olanlar da AKP'ye yöneldi'. 44 oyumuz CHP ve AKP arasında paylaşılmış oldu.

'BİZ DE DUMAN ALTI OLDUK'

Perinçek'in CHP'den HDP'ye kaydığı belirtilen oylara ilişkin yorumu ise şöyle oldu:

"CHP'nin tabanı bonzai çekti. Ben onu ilk olarak Ankara-İstanbul yürüşü sırasında söyledim. FETÖ'yle, PKK ile yürüyorlar. Dediğim doğru çıktı, bonzai içmişler, milyonlarca CHP'li, bonzai içmese gidip, HDP'ye, PKK'ya oy verir mi? Bir de duman altı olanlar var: Vatan partisi tabanı. Mesela bu odada esrar çekildiği zaman siz esrarı çekmeseniz de duman altı oluyorsunuz. Siz CHP ile aynı mahalledeyseniz, orada esrar, bonzai çekildiği zaman duman altı olursunuz. CHP intihar gibi bir şey yaptı. Kendi seçmenini PKK'ya yönlendirdi. Bizim tabanımız da bundan etkileniyor, bizim tabanımızda da Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. O Erdoğan düşmanlığı seçmenimizin bir kısmını CHP'ye oy vermeye sürükledi. Yani duman altı oldular."

Perinçek, 'Yukarıdan aşağı empoze edilen bir CHP politikasından ziyade CHP seçmeninde, Ege'deki köyden verdiğiniz örnek gibi, AKP'yi zayıflatmak adına HDP'yi meclise sokma isteğinden kaynaklanmış olamaz mı' sorusuna ise "Hayır, yukarıdan aşağıya oldu. Sözcü, Cumhuriyet, CHP liderleri, CHP'nin seçim bildirgesi açık açık bunu söylediler. "Eğer biz HDP'yi meclise sokarsak, AKP 60, 70 milletvekili daha az çıkartacak. Öyleyse HDP'yi meclise sokalım" diyerek bunu bir seçim stratejisi yaptılar. Erdoğan düşmanlığı, CHP'yi Amerika ve PKK'nın yanına ittİ" cevabını verdi. 

Perinçek, Millet İttifakı'na alınmamasına ilişkin ise "Bizle beraber ittifak yapmaları söz konusuydu. Bizi reddettiler sebebi bizim HDP'yle ittifakı kabul etmememiz. HDP'yi bize tercih ettiler" dedi.

Öne Çıkanlar