Piar anketi: AKP seçmeni yerellerde MHP ile ittifaktan yana

Piar anketi: AKP seçmeni yerellerde MHP ile ittifaktan yana
Piar Araştırma şirketinin anketine göre AKP ile MHP ittifakının bazı yerellerde olabileceğini düşünen AKP seçmenin oranı yüzde 40.

Rıfat DOĞAN


ARTI GERÇEK - Piar Araştırma ekim ayında yaptığı "yerel gündema araştırması" sonuçlarını açıkladı. 

Şirketin anketine göre "Sizce bir ekonomik kriz var mıdır?" sorusuna yanıt verenlerin oranı yüzde 57.2. "Hayır kriz yok" diyenlerin oranı ise 18.1.

"Geçici bir kriz var" diyenlerin oranı 20.7.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU 'EKONOMİ' DİYENLERİN ORANI YÜZDE 38.5

Araştırmada "Sizce Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna verilen yanıtlarda da "ekonomi" yanıtını verenler, yüzde 38.5 ile ilk sırada yer alırken, "işsizlik" yüzde 29.4 oranıyla ikinci sırada "terör ve güvenlik" ise yüzde 11 ile üçüncü sırada yer aldı. 

CHP SEÇMENİ ‘BİRİNİN GÜÇLÜ OLDUĞU YERDE DİĞERİ ADAY ÇIKARMAMALI’ DİYOR

Ankette CHP ve İYİ Parti seçmenlerine "iki parti ittifak yapmalı mı?" sorusu yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 58.7’si "evet birinin güçlü olduğu yerde diğeri aday çıkmamalı" yanıtı verirken, "evet bazı yerellerde ortak adaylar çıkmalı" diyenlerin oranı yüzde 19.8’de kaldı (soldaki grafik). İYİ Parti seçmenleri de aynı soruya CHP seçmenleri gibi yüzde 41.1 gibi bir oranla "evet birinin güçlü olduğu yerde diğeri aday çıkarmamalı" yanıtı verdi. "Genel bir ittifak olmalı" diyenlerin oranı da yüzde 33.5’i buldu.

AKP SEÇMENLERİ YERELLERDE MHP İLE İTTİFAK İSTİYOR

Ankette AKP ve MHP seçmenlerine ittifak sorusu yöneltildi. AKP seçmenlerinin yüzde 40.2’si "evet bazı seçim bölgelerinde ortak aday çıkmalı" yanıtı verirken (sol grafikte), MHP seçmenlerinin yüzde 61.3’ü "evet birinin güçlü olduğu yerelde diğeri aday çıkmamalı" yanıtı verdi. "Hayır ittifak olmamalı" diyenlerin oranı AKP’de 25.3 iken, bu soruya yanıt veren MHP seçmenin oranı yüzde 11.5’te kaldı.

Ankette "bugün seçim olsaydı hangi partiye oy verirdiniz?" sorusunun yöneltilirken, seçmenlerin yüzde 37.2’si AKP, yüzde 26.5’i CHP, yüzde 13.6’sı MHP, yüzde 10.7’si HDP ve yüzde 10.5’i İYİ Parti yanıtı verdi.

Öne Çıkanlar