Pir Sultan Abdal Cemevi'ne saldırı: 'Bitmedi' ve 'öl' yazıldı

Pir Sultan Abdal Cemevi'ne saldırı: 'Bitmedi' ve 'öl' yazıldı
'Bu suni gerginliği yaratan bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ve mevcut siyasal iktidarın ötekileştirici politikalarıdır.'

İstanbul Sultanbeyli’de bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi dün gece saldırı düzenlendi Cemevinin bahçesinde bulunan yönetim ofisinin kapısı kırarak içeri giren saldırganlar, yere boyayla ‘bitmedi’ yazdı. Yönetim ofisi tahrip edilirken, bina kapısına da ‘öl’ yazıldı.Saldırıyı, CHP Sultanbeyli eski İlçe Başkanı Murat Kantekinsosyal medya hesabından duyurdu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD)  ise yaptığı yazılı açıklamada Sultanbeyli Cemevi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada, "Evlerimiz işaretleniyor, ibadethanemiz oylanıyor, Cemevimize saldırılıyor.
Bu ülkede Aleviler başta olmak üzere, AKP gibi düşünmeyen, inanmayan, ibadetini onun istediği mekanlarda, zaman ve şekilde yapmayan tüm kesimler hedef gösterilmekte ve tecrit edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

PSAKD tarafından, "Bu saldırı ülkemizde yıllardır sürdürülen ayrıştırıcı siyasetin bir sonucudur. Cemevlerimize "cümbüşevi" diyen bölücü zihniyetin eseridir. Biz biliyoruz ki ülkemizde ne inançlar ne de halklar arasında bir sorun yada gerginlik yoktur. Bu suni gerginliği yaratan bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı ve mevcut siyasal iktidarın ötekileştirici politikalarıdır. Korkuyorsunuz çünkü orada ders çalışma odaları, yemekhane, kütüphane ve Cemevi var. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği karanlığa ve yobazlığa karşı en güçlü ve örgütlü mevzimizdir. Güçlenerek çoğalmaya devam edeceğiz" denildi.

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada "Dün gece Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevinin, kapılarını kırarak içeri girip, boyalarla ölüm tehditleri ve bitmedi tarzında yazılar yazılmıştır. Bu kalleşçe saldırıyı yapanları kınıyoruz. Cemevi yönetimine ve alevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz" denildi.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar