Piri’den Erdoğan’ın ‘terörist’ sözlerine tepki

Piri’den Erdoğan’ın ‘terörist’ sözlerine tepki
Erdoğan’ın Boğaziçili öğrencilere 'terörist' demesini eleştiren AP Türkiye Raportörü Kati Piri: Eleştirel düşünce, yeni Türkiye’de tehlikeli bir çaba.

HABER MERKEZİ- AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için "terörist" ifadesini kullanmasını, "Eleştirel düşünce, yeni Türkiye’de tehlikeli bir çaba" sözleriyle eleştirdi. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz" sözleriyle hedef aldığı Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için 'terörist' ifadesini kullanmasını eleştirdi. 

‘TERÖRİST’ NİTELEMESİNE TEPKİ

Twitter hesabından, Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Afrin protestosuna katılan öğrencilere "terörist" olarak hitap etmesine dair bir haberi paylaşan Piri, "Savaş karşıtı protestocular, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘terörist’ olarak nitelendirildi. Eleştirel düşünce, ‘yeni Türkiye’de tehlikeli bir çaba" ifadelerini kullandı. 
 

Öne Çıkanlar