Piyasada İmamoğlu iyimserliği: Dolar yüzde 1.5 düştü

Piyasada İmamoğlu iyimserliği: Dolar yüzde 1.5 düştü
İstanbul seçimini çok büyük bir farkla önde tamamlayan İmamoğlu'nun tekrar seçilmesi piyasada da yankısını buldu. Dolar 5.82 seviyesinden 5.71'e kadar çekildi.

İstanbul'da gerçekleşen seçimin ardından önemli bir siyasi belirsizliğin ortadan kalkması, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'ın ardından 23 Haziran'da ikinci kez ve bu defa ezici bir oranla seçimi kazanması TL cinsi varlıklara olumlu yansıyor. Küresel piyasalardaki olumlu havanın da etkisiyle TL yeni haftaya değer kazancı ile başladı. Dolardaki kayıplar yüzde 1.5 seviyesinde.

Geçen haftayı 5.82'nin üzerinde kapatan dolar/TL, İstanbul seçiminin ardından dün illikit piyasada 5.72'ye kadar geriledikten sonra bu sabah 5.71 seviyesine kadar çekildi, euro/TL ise 6.51 seviyelerinde.

İstanbul seçiminin tekrarlanmasının yarattığı baskı ve küresel satışların etkisiyle mayıs ayında yılın dip seviyesini gören Türk hisse senetleri piyasası, dolar bazında son 10 yılın en düşük seviyelerine inmişti. TL ve tahvil getirilerinde de benzer bir şekilde sert satış baskıları yaşanmıştı.

Öte yandan, S-400 konusu ve ABD'den gelebilecek olası yaptırımların hâlâ risk unsuru olduğuna ve hafta sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın G20'de yapacağı görüşme öncesinde TL'de kazanımların sınırlı kalabileceğine dikkat çekiliyor.

Bir bankacı, seçimin arkada kalmış olması nedeniyle uzun süredir siyasete yoğunlaşmış olan hükümetin Türkiye'nin acil sorunlarına daha fazla çaba sarf edecek olması ve iç siyasi risk priminin düşmesinin piyasalar için olumlu olduğunu söyleyerek, "Ancak bu iyimserlik sınırlı veya geçici olabilir çünkü S-400 konusu ve ABD'nin olası yaptırımları hâlâ en önemli risk unsuru ve CDS üzerinde baskı yaratıyor. CDS'lerdeki yüksek seyir de TL'nin değer kazanımının önündeki engellerden biri" dedi.

Öne Çıkanlar