Yeni mesajlar geldi: Piyasalarda ikinci Trump dalgası

Yeni mesajlar geldi: Piyasalarda ikinci Trump dalgası
Trump, dün tehdit içeren mesajlarının aksine bugün Türkiye'yi öven paylaşımlarda bulundu. 5,85 seviyesini gören dolar bir miktar geriledi, borsa bugünkü kayıplarını telafi etti.

ARTI GERÇEK - ABD Başkanı Donald Trump, dün Twitter'dan yaptığı tehdit içeren Türkiye paylaşımlarına bugün bir yenisini daha ekledi. Dünkü tweetlerinde Türkiye'ye Suriye konusunda yaptırım tehdidinde bulunan Trump, bugün ise Türkiye-ABD ilişkilerini savundu.

Trump, yeni Twitter mesajında, "Türkiye ticareti ortağımız ve NATO müttefiğimiz" açıklamasında bulundu. "Birçok kişi Türkiye'nin ABD için büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor "diyen ABD Başkanı, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı için parça ürettiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin "Aynı zamanda İdlib'de birçok hayat kurtarılmasına" yardım ettiğini söyleyen Trump, Rahip Brunson'un iadesine de değindi.

Trump, ayrıca Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) 13 Kasım'da misafirim olarak ABD'ye geliyor" dedi. Trump, son tweetinde ise "Türkiye’nin gereksiz çatışması ekonomi ve kırılgan kuru için yıkıcı olur. Kürtlere silah ve mali yardım yapıyoruz" diye ekledi.

Trump'ın bugünkü olumlu yöndeki paylaşımlarına piyasalar anında tepki gösterdi. Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditleri sonrasında 5,85 seviyelerine dayana dolar/TL kuru, bugünkü Türkiye'yi öven tweetlerle birlikte 5,80'in altına geriledi. Borsa İstanbul bugünkü kayıplarını telafi ederken; 101 bin 200 puan seviyelerinden 102 bin 200 puan seviyelerine yükseldi. Dolar 5,80 seviyelerinen işlem görürken, Borsa İstanbul 100 Endeksi dünkü kapanışa göre, yüzde 0,7 kayıpla 102 bin 290 puan puandan işlem görüyor.

Borsa İstanbul, dün Trump'ın tweetleri öncesinde 104 bin 800 puan seviyelerinde bulunuyordu. Trump'ın Türkiye'yi hedef alan açıklamaları sonrası günü 103 bin puandan kapatan BİST 100 Endeksi, bugün de düşüşünü sürdürürek 100 bin 700 puana kadar çekilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar