PKK patlamayı üstlenmişti: Hulusi Akar'dan Hakkari açıklaması

PKK patlamayı üstlenmişti: Hulusi Akar'dan Hakkari açıklaması
'Namlu gerisinde oluşan yüksek basınçtan kaynaklanan alevin, patlamaları tetiklediğini ilk bulgu olarak söyleyebilirim.'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'deki bir üs bölgesinde 7 askerin yaşamını yitirdiği ve 25 askerin de yaralandığı patlamaya ilişkin "Bu kazada kesinlikle hiçbir dış etki söz konusu değildir" açıklaması yaptı.

Bakan Akar, "Namlu gerisinde oluşan yüksek basınçtan kaynaklanan alevin, patlamaları tetiklediğini ilk bulgu olarak söyleyebilirim. Bu kazada kesinlikle hiçbir dış etki söz konusu değildir. Hem Doğu, Güneydoğu'da hem Irak'ın kuzeyinde hem de diğer bölgelerde terörle mücadeleyle ilgili faaliyetlerimiz yoğun şekilde artan azim ve kararlılıkla devam etmektedir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sınırlarındaki Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yedi asker yaşamını yitirmiş, 25 asker de yaralanmıştı.

PKK'nin askeri kanadı HPG söz konusu olaya ilişkin "Yeni bir taktik ve teknikle gerçekleştirilmiş bulunan bu devrimci hamlede düşmanın yaşadığı önemli kayıplar olmuştur" açıklaması yaparak patlamayı kendi güçlerinin yaptığını iddia etmişti. 

Öne Çıkanlar